Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kódový zámek

Od: faaic* odpovědí: 12 změna:

conrad.cz/...

Máte někdo zkušenosti s tímto KZ? Mně se nedaří jej naprogramovat. V diskuzi na uvedené stránce je popsaný můj problém.

Poraďte. Petr

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

z diskuse:

První krok, který sem udělal, že jsem změnil výchozí Master kod: * 1234 # 4321 #

správně má být před vložením nového Master kodu vložena 0 "nula"* 1234 # 0 4321 # dále je tam upozornění, že délka Master kodu musí být stejná jak Uživatelský kod (v návodu toto není) - pokud má Master kod čtyři číslice, i Uživatelský kod musí mít čtyři číslice; pokud budete mít i nadále problémy, ozvěte se na vntřní poště, rád pomohu

faaic*
hodnocení

Děkuji za reakci i nabídku pomoci. Jakmile příjdu domů, hned to odzkouším a pokud bych měl i nadále potíže, s Vaším dovolením bych se ozval.

Zdraví Vás

Petr

faaic*

nevím, kde najdu vnitřní poštu, tak to dávám sem. Snad mne navedete.

Zcela jistě se mi podařilo nastavit Master kód. Další krok, který chci udělat je "a) Uložení ID karet".

Jsem v režimu programování - svítí žlutá a zelená - zadám 1 a teď mám zadat "libovolné 4místné uživatelské čéslo" a to nevím, jaké číslo mám zadat. Zkoušel jsem zadat libovolné číslo - 1 1 1 1, to nechce a 5 x pípne. Zkusil jsem zadat 9 9 9 9, pípne jednou, svítí žlutá a zelená bliká. Přiložil jsem čip a písklo to 5 x. Tak že jsem v koncích.

Ještě se v návodu píše "uživatelské číslo" a "uživatelský kód". Nevím, jest-li je to totéž nebo co jednotlivé názvy znamenají.

Zkusíte mi poradit?

Děkuji.

hodnocení

2x

uživatelské číslo - číslo osoby, oprávněné ke vstupu do domu

uživatelský kod - kod pro vstup pro tutéž osobu (může použít pro vstup buď uživatelský kod nebo kartu, třetí možnost je použití karty i kodu současně) - dle naprogramování; u nás ve vchodu s 23 byty vstup řeším pouze kartou (přívěskem ke klíčům); uživatelské číslo řeším např.:

byt č.1 - už. číslo 1001 pro prvního uživatele, už. číslo 1002 pro druhého uživatele téhož bytu atd.;

byt č.2 - už. číslo 2001 pro prvního, 2002 pro druhého atd

byt č.23 - už. číslo 2301 pro prvního, 2302 ...2310 pro desátého, pokud je potřeba

uživatelský čtyřmístný kod si určíte sám

pokud jste se přihlásil, zítra bude fungovat vnitřní pošta, příp. můžeme pokračovat i telefonicky

jen na okraj, polský překlad je trochu přesnější

faaic*
hodnocení

Jsem si jist, že Master kod jsem změnil správně. Pro jednoduchost, jsem KZ resetoval, tudíž MK by se měl nastavit na 1234. ten jsem zkusil změnit podle návodu na 4321, což se povedlo. Pro jednoduchost a jistotu jsem ho zpětně změnil na 1234.

Zadám * 1234 #

Zcela jistě jsem v režimu programování - trvale svítí žluta a zelená - ale dál už nemohu naprogramovat nic. Nedaří se mi ani to nejjednodušší nastavení. Vstoupím do režimu programování a chci změnit dobu otevření. Zadám:
* Master kód #. Trvale svítí žlutá a zelená, což je signál, že jsem v režimu programování. Zadám 4 0 1 # a systém 5x zapíská. Tak že už jsem opravdu v koncích. :( Vidím to nejspíš na reklamaci. Stáhl jsem si ještě polský návod a jelikož umím velmi dobře polsky, zkusím si ho pozorně přečíst. Pak bych ještě rád využil nabídky konzultace po telefonu. Nevím, kde najdu Vaše číslo, abych Vám mohl zavolat, Můžete mi ho poslat třeba SMSkou na 603 450 240. Já jdu bohužel zítra tj. pátek na kratší dobu do nemocnice (asi do středy). Pak bych se Vám ozval. Napsal byste mi kdy a v kolik hodin Vám mohu zavolat a zkusili bychom to společnými silami rozchodit.

Zatím dík za rady.

Zadám 4 0 1 # a systém 5x zapíská.správně 4 0 01 # - v tomto případě 1 sekunda pro otevření zámku (lze nastavit 01 až 99 (sekund), ale vždy musíte zadat dvoumístné číslo)

faaic*

Tak toho jsem si mohl také všimnout :( Povedlo se! Funguje to a rele sepne na 1 vteřinu. Také se mi podařilo naprogramovat všechny čipy a karty (po přečtení polského návodu :) ) S čím mám ještě problém je naprogramovat kód, který pak budu běžně používat. Sice jsem ho nějakým záhadným způsobem naprogramoval, je to 4 místné číslo, ale musím ještě zadat #. To by sice nějak zvlášť nevadilo, ale přece jen bez toho křížku by to bylo jednodušší, abych měl stejný kód jak u branky tak u garáže. Budu ještě zkoušet :)

hodnocení

1x

právě že ten ruční režim je s křížkem, nastavte automatický, v tom případě křížek nebude třeba; takže toto: 7 - 0 - 1 - #

doplněno 17.08.14 17:57:

ruční režim - heslo osmimístné, otevírání - heslo plus křížek

aut režim - heslo pouze čtyřmístní, otevírání - heslo

faaic*

Hurááááá. *ua* Konečně to funguje podle mých představ.

Děkuji za pomoc. Zařízení bezvadné, ale programování složité.*zed* A k tomu ještě chyby v návodu. Deď už konečně všechn OK.

Dík

hodnocení

0x

bod 9

z návodu:

(9) Naprogramování funkcí
A. Uživatelský kód (vstupní režim)
I) Stiskněte tlačítka "7" --- "0" --- "0" --- "#". Ruční vstupní režim --- "stiskněte tlačítko
s křížkem" "#" --- potvrzení zadaného uživatelského kódu = zadávání kódu musíte vždycky
potvrdit stisknutím tlačítka s křížkem "#"!
II) Stiskněte tlačítka "7" --- "0" --- "0" --- "#". Automatický režim vstupu --- uživatelský kód musí
být stejně dlouhý jako programovací kód! Zadaný uživatelský kód v tomto případě nemusíte
potvrzovat stisknutím tlačítka s křížkem "#".

Výchozí nastavení = ruční zadávání kódu

takže při programování funkce nastavit automatický režim vstupu

doplněno 15.08.14 06:28:

v českém návodu je chyba! postupujte podle polského;

správně aut režim

7 - 0 - 1 - #

doplněno 15.08.14 06:38:

i v polském návodu jsou chyby! stáhněte si ten vícejazyčný - vypadá na originál

porovnejte bod (9) - v každém návodu jiné programování jedné funkce!

faaic*

Pokud jde o bod (9), tak tam pravděpodobně problém nemám a nechám výchozí nastavení, tzn.ruční zadání kódu. I když mi není celkem jasný rozdíl mezi "Ruční vstupní režim" a "Automatický režim vstupu". Mě se nedaří správně naprogramovat kód, který budu běžně zadávat, když budu chtít otevřít/zavřít bránu. Je to popsané v bodě (2) b) Uložení uživatelského kódu. Nějakým zázrakem se mi podařilo naprogramovat tento kód, který má báýt 4místný. Musím ale ještě zadat #, aby rele cvaklo. Např. chci mít kód, který mi otevře bránu 1945, v režimu standby zadám 1945 a ještě musím zadat #. Nevím, jak se mi to povedlo, ale je to netypické. Potřeboval bych nějak ten křížek vyrušit a to se mi právě nedaří. Sice už brána jezdí sem a tam, ale přece jen bych ten křížek oželel :) a to je popsané, tuším, právě v bodě (2) b).

hodnocení

0x

to jsem rád, že se vám to povedlo...příště zase rád pomohu...pokud bude třeba

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]