Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čistý Android na telefon

Od: petapeta3 odpovědí: 3 změna:

Ahoj,

mám rychlý dotaz, na internetu je plno informací ale ztrácím se v tom a nevím kde začít. :)

Chci si koupit telefon Samsung S3 Neo, kde je Touchwiz, který se mi ale vůbec nelíbí. Jak je možné nainstalovat tam čistý Android? Jaké kroky musím podstoupit?

Přijdu tímto o záruku?

Všude tu o Cyanogenmodu, ale to mi přece nezajistí čistý Android jako na telefonech Nexus. :)

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Čistý Android na Nexusu není až taková výhra jak se zdá, spoustu toho neumí.
Cyanogenmod je "napůl čistý" Android, se kterým jde ale dělat více věcí. V základu toho umí víc.
Navíc, pro SIII Neo myslím že není žádná verze cyanogenmodu dostupná.
Sám mám už několik let cm, mnohem více mi vyhovuje.
doplněno 10.09.14 18:20: Ano o záruku přijdeš "flashnutím" jiného recovery. Každým zásahem do systému.

hodnocení

2x

Jestli ti jde jen o touchwiz a je možnost udělat na tomto telefonu ROOT, není nutné shánět ruzné jiné ROMky a zkoušet...

Jiný launcher si můžeš nahrát i bez ROOTu a uživatelské prostředí může být takové, jaké chceš. Já si po koupi telefonu musel nahrát nový launcher hned, protože originální "Emotion UI" (Huawei Y300) mi absolutně nevyhovovalo (žádné menu aplikací, všechno jen na plochách). Po ROOTu jsem navíc nepotřebné aplikace (včetně oné výchozí domovské obrazovky a různých zbytečností jako facebook, talk a kdovíco ještě) smazal a mám telefon znatelně svižnější než byl originálně.

Zrovna na Y300 je plno negativních recenzí jak se po delší době seká, že je nepoužitelný, můj i po roce jede svižněji než když byl nový se zbytečnostmi :)

Nedávno vyšel soudní rozsudek že změna software nemůže být důvodem ke ztrátě záruky, ale každý nemá žaludek a finance na to aby takovou věc hnal až k soudu. Pokud jsi technicky dost zdatný na to, abys nahrál novou ROM tak ti nic nebrání udělat zálohu systému a v případě nějaké závady vrátit mobil před reklamací do původního stavu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]