Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde proud jen když zapnu spotřebič

Od: martty odpovědí: 2 změna:
Potřebuji radu. Mám na stavbě provizorní jednu zásuvku. Je vyvedená z kabelu,který jde z hlavní skříně s hodinami. Je zapojená přes jeden třífázový jistič. A teď ten problém. Mám do ní zapojené třeba rádio,které bez problému hraje. Zapnu k tomu třeba vrtačku nebo brusku a rádio přestane hrát a ale nejde. Prošel jsem všechny šrouby, vše utáhl a nic. Dělá to stále. Nevíte,kde by ještě mohl být problém?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vypadá to, že si na stavbě provizorně hrajete se smrtí.

Nechte to zkontrolovat někoho, kdo tomu rozumí, utažení šroubů neni jediná léčba na světě.

Nejspíš se Vám tam někde motá nulák, ale těžko soudit od stolu.

zajixxx*

Předpokládám, že ani ta bruska nejede. Předpokládám, že při připojení větší zátěže napětí v zásuvce spadne na napětí blízké nule :) .

Buď je někde přechoďák jako prasce, (bacha ať při pokusech nevyhoříte),,.., nebo někde uvolněný nulák (tam resp. PEN) (třeba na u elektroměru...), a vy te nulák berete z místa přizemění u rozvaděče (evidentně blbě přizeměného). A pokud používáte hlavně 3f motory, a nic jednofázového... tak o té závadě ani nemusíte vědět.

A nebo je tomu úplně něco jiného ... (nejpravděpodobnější :) )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]