Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektronický přerušovač blinkrů

Od: michal666 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den dle tohoto návodu jawa-50.cz/... jsem si vyrobil elektronický přerušovač blikrů. A opravdu funguje jenže mám jeden problém, přerušovač funguje je s jednou žárovkou na 15W ale blinkr je přední a zadní takže potřebuju 30W a boužel těch 30W přerušovač neutahne jde mi o to jestli by šla vyměnit nějáká součástka za jinou aby to utáhlo těch 30W popřípadě jakou a jaké hodnoty, jinak je to napájený 6V a jde o moto ČZ 175/477 Ještě mě napadlo dát žárovky s menčím výkonem ale zase aby to bylo vidět že to bliká Moc děkuji za odpověd

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vzhledem k parametrům tranzistoru, který to spíná, by mělo stačit jen zvětšit jeho chladič.

doplněno 03.08.14 15:31:

Ten tranzistor má 120W a max. proud 19A, navíc to bude spínat přerušovaně (blikat) není nic jednoduššího než nahradit ten ostudný kousek plechu něčím větším, aby to uchadilo.

doplněno 03.08.14 15:31:

Ten tranzistor má 120W a max. proud 19A, navíc to bude spínat přerušovaně (blikat) není nic jednoduššího než nahradit ten ostudný kousek plechu něčím větším, aby to uchadilo.

hodnocení

0x

použijte ledkové žárovky a nemusíte nic upravovat...

hm*
hodnocení

0x

Ne, že bych to zkoumal do detailu, ale zdá se mi, že je to vymyšlené divně; škoda, že není k dispozici schéma. To zařízení je celé v sérii se žárovkami, takže jakmile sepne a žárovka/y se rozsvítí, dělí se ten přerušovač se žárovkou o napájecí napětí, takže jednak žárovka nemůže svítit pořádně a jednak už přerušovač nemá dostatečné napětí pro plné otevření spínacího tranzistoru.

Sám tranzistor má dostatečné parametry pro sepnutí 2 (i více) žárovek, ale musí být pořádně buzen, aby se plně sepnul. A to tady, podle mne, není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]