Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olympus nebo Sony?

Od: mcgyver® odpovědí: 4 změna:

Přemýšlím, že si možná přikoupím jeden z těchto kompaktů s výměnými objektivy, ale nemůžu se rozhodnout, který je lepší a srovnávací test těchto fotoaparátů jsem nikde nenašel:

1. digitalni-fotoaparaty.heu/...

2. digitalni-fotoaparaty.heu/...

do 10 000Kč si myslím, že lepší volba není( zrcadlovku nechci)

doplněno 02.08.14 18:16:

Myslím nejlepší volba mezi fotoaparáty s výměnnými objektivy

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jednoznačně Sony, má větší čip, má interní blesk a fy Sony je matka digitálů, první uvedly digitální fotoaparát na trh v roce 1981 a je to znát, Olympus byl dobrý v dobách filmu.

misa3325
hodnocení

0x

J8 bych dala sony :)

pilivoj*
hodnocení

0x

Nezkoumal jsem, ale má li větší čip Sony tak Sony

pilivoj:

tento druh fotoaparátů, nesprávně nazývaných "kompakty s výměnými objektivy" což je protismyslné označení, je vybavován stejnými čipy jako zrcadlovky, v tom spočívá jejich výhoda, Olympus jako jediný má zrcadlovky osazené čipem menším, ale tím bych se rozhodně u této kategorie fotoaparátů trápil nějméně.

Laická veřejnost je naučená chtít větší čip, větší zoom, více MPX, ti co si myslí, že tomu rozumí tak naopak méně MPX, ale vůbec napřemýšlí co je opravdu dobré :-D

Takže pro kvalitu foto je údajně dobrý velký čip, ale ono nejde o čip, ale o velikost jedoho snímacího pixelu, pokud má Olympus 16MPX a Sony 20MPX tak teď opravdu nevím, který na tom bude z tohoto hlediska lépe, ale ona honba za pixely není marketingový trik výrobců, jak se s oblibou mezi rádoby odborníky říká, ono to svůj smysl má.

Takže, pro mě je u Sony lepší větší počet MPX, větší čip, interní blesk a v neposlední řadě zkušenost, že Sony nad Olympusem vede... :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]