Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sony xperia tipo

Od: karise odpovědí: 4 změna:

Dobrý den dneska jsem se šla koupat do přehrady a zapomněla jsem si v kapse mobil. Ve vodě jsem byla tak necelých 5 min. A cesta domů mi trvala asi tak 1 hodinu, poté jsem to doma vyfénovala a když jsem to chtěla pokusit zapnout tak jsem dala baterku dovnitř a začalo to neustále vrnět. A tak jsem to začala sušit na sluníčku. Prosím poraďte mi zda dělám zprávně či mám udělat něco jiného.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vyndat baterii,simku a nechat mobil sušit a sušit.Zítra by měl být v pořádku.Také se mně to kdysi stalo ;)

doplněno 02.08.14 16:44:

Ano,na sluníčku ;) Druhý den šlapal jako hodinky.

karise
hodnocení

A nechala jste ho sušit na slunci?

ria*
hodnocení

0x

Ségra jí taky utopila, bohužel jí ani neuznali reklamaci, je tam něco spáleného, poslali mraky fotek, jak se do toho neodborně dostávala, což je lež, a má utrum.

doplněno 02.08.14 17:04:

Vyndat baterii a vysušit se asi dalo použít u starších mobilů, u těchto dotykáčů to prý nefunguje :/ Hlavně pokud se zapnou moc brzy a nebyl dobře vysušený, něco tam zkoroduje.. ale má mít certifikát na nějakou vodotěsnost. Tak držím palce, ať máte více štěstí, než my :)

doplněno 02.08.14 22:16:

Ono právě ty novější se ani nedají rozebrat :). ale taky bych raději sušila třeba týden, sestra ho zapínala a nabíjela skoro hned, takže určitě chyba, počkat co nejdéle.

doplněno 02.08.14 22:26:

Jasně :D ségra telefon měla ještě v záruce, tak neotvírala nic přes šroubky, a stejně jí to neuznali :).. Proto příště až budu něco kupovat, budu číst recenze, jak probíhá ochota při reklamaci:) tato značka se moc neosvědčila. :)

Vyndat baterii a vysušit může a nemusí zabrat u čehokoliv, nejen u mobilů (ale třeba i u foťáku) je jedno jestli starý/nový/dotykový. Zkorodoat tam může vždy něco. Dceři odkráčel do týdne po vysušení, kolegovi po roce od vysušení. U kolegy jsem jej vyčistil od koroze a šlapal dál, u dcery nezabralo nic. Je to sázka do loterie a většinou to chce rozebrat a pořádně vyčistit, protože pokud se po vysušení chytne tak stejně není vyhráno a může přijít smrt plíživě a samozřejmě v nejnevhodnější okamžik. Jen vysušit by stačilo pokud by spadnul do zcela čisté vody.

doplněno 02.08.14 22:18:

Rozebrat se dá všechno :-D

Nevyndavací baterku má snad jen bláznivý Aplle :)

doplněno 02.08.14 22:30:

Ochota našich servisů je strašná obecně, stejně ale v případě mobilů to mají výrobci dobře ošetřené, jsou tam indikační samolepky, které servismanovi prozradí, že mobil navlhnul, takže to se prostě okecat nedá.

doplněno 02.08.14 22:32:

Ochota našich servisů je strašná obecně, stejně ale v případě mobilů to mají výrobci dobře ošetřené, jsou tam indikační samolepky, které servismanovi prozradí, že mobil navlhnul, takže to se prostě okecat nedá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]