Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní přístroj na digitalizaci VHS

Od: pupie* odpovědí: 15 změna:

Dobrý večer,

Prosím poraďte mi přístroj, či kabel,nebo kartu na převod VHS záznámu na DVD nebo do počítače.

Tak aby se záznam netřepal,dobrá kvalita a dobrý zvuk. Chci opravdu vysokou kvalitu :)

Děkuji za tipy :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Z VHS vysokou kvalitu?

Osobně jsem si pár kazet s osobníma věcma nahrál z VHS na nahrávací DVD. Ale to se jednalo jen o osobní nenahraditelný věci. Nějaký filmy a podobný věci, co jsem si kdysi nahrával z televize jsem radši ani nepřeváděl, pokud se jednalo o věc, která mě fakt zajímala, poohlédl jsem se po netu a stáhnul si to z netu, v podstatně větší kvalitě než co umí VHS.

pupie*
hodnocení

Samozřejmě je to myšleno obrazně, vysoká kvalita v rámci možností. Tak aby se zbytečně obraz netřepal,nevlnil,zvuk se dal poslouchat. Prostě co nejlepší přístroj.

Ale to třepání obrazu a neposluchatelný zvuk je způsoben úrovní kvality záznamu na VHS kazetě a sebelepší video s tím žádný zázrak neudělá. Většinou relativně dobré výsledky dokáže videorekordér na kterém byl záznam proveden.

pupie*
hodnocení

Ok a máte tip na nějaký přístroj? nebo nemáte? Máme video recordér takže ten asi něčím připojit k notebooku.

frkotou*
Má Váš videorekordér av výstup?

frkotou:

videorekordér bez AV výstupu? To by byl docela velký elektronický mrzák :-D

frkotou*
Já mám třeba video (gpx vrc 9929 Y) a to má jen analogový výstup. :D
doplněno 10.09.14 14:25:

Jen rf výstup, samozřejmě analog je i av :-D

frkotou:

tak v tomto ohledu bude každé video VHS elektronický mrzák, protože VHS video s digitálním výstupem neexistuje, to by byl docela zbytečný přepych :-D

Možná tak kombinace s DVD playerem případně DVD rekordérem a ty jsou prý na digitalizaci dost dobré.

Doporučuji koupit jakýkoliv USB video grabber, cena je směšná a na převod VHS bohatě stačí. Běžné VHS video záznamy mají totiž rozlišení méně než poloviční než dokáže ten nejobyčejnější grabber.

frkotou*

No a teď se musím stydět, na mém videu jsem právě objevil scart no a myslel jsem si, že je to vstup. :D :D :D

pupie*
09.09.14 22:33
hodnocení

Má scart

hodnocení

0x

kupte si AV grabber ebay.com/..., běžně i na Aukru. Ze SCART není problém přechod na AV kabely či S-video.

Chyby které uvádite jsou způsobeny při čtení VHS přístroje - ne při digitalizaci.

pupie*
hodnocení

A je potřeba TV karta?

Buď TV karta s AV vstupem, nebo USB grabber. Do notebooku jednoznačně USB graber, nebo do kartového slotu, pokud jej notebook má, ale USB grabber je jednoznačně nejlevnější a nejjednodušejší varianta.

frkotou*

Já si objednal ten usb grabber a mohu jen doporučit. Kvalita beze ztrát.

frkotu:

grabbery se ani tak moc neliší kvalitou obrazu, ale tím do jaké míry zatěžují procesor. Jejich výstup je několikanásobně lepší než kvalita VHS, takže grabbováním obraz utrpět ani nemůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]