Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat koupil jsem si navigaci sygic pro android do mobilu.akorát se chci zeptat když chci doma vyzkoušet tu nsvigaci tak nemá signál někdy se chytne někdy ne.v autě to trvá tak 2 minuty pak má signál tak 70 procent.zajímalo by mě jestli je ten signál stejný v autě jako doma.myslím jako jestli vám např. v autě navigace jde a doma ne je tak všude nebo jak to je.Děkuji
Onen signál GPS není nic jiného než radiové vlny (frekvence cca 1,6 GHz) které GPS modul resp. přijímač dále zpracovává. Pakliže signál není znamená to, že je příliš velký útlum okolním prostředím. Počasí (mraky, déšť) nehraje až tak roli, ale různé stavební materiály už samozřejmě ano (nejhorší je na tom asi železobeton) naproti tomu třeba v dřevěné chatce je signál možný jelikož dřevo má samo sebou menší útlum nežli betonové nebo cihlové zdi. Také záleží na tom jaký přijímač člověk má. Pokud jde třeba o samostatný GPS modul pak na tom bude veskrze vždy lépe než ten v telefonu. Tím pádem se vůbec netrapte tím, že v autě signál máte a doma ne... je to naprosto běžné.
Ano v takovém případě se jedná o tzv. A-GPS kdy je almanach s aktuálními pozicemi družic na oběžné dráze stažen nikoliv prostřednictvím samotného GPS, ale datovým přenosem prostřednictvím Wi-Fi nebo mobilních dat z internetu. Pak je samozřejmě jasné, že díky tomu je onen fix rychlejší jelikož přijímač potažmo GPS modul již nemusí pozice sáhodlouho hledat, ale díky A-GPS již ví kde se ve kterém okamžiku nacházejí. Na druhou stranu ovšem to co jsem napsal platí bez výjimky a ani A-GPS nepomůže v prostředí kdy je útlum signálu natolik velký, že příjem úplně znemožní.Služba A-GPS pouze urychluje nalezení pozice, ale zjednodušeně řečeno nikterak nezlepšuje samotný příjem radiových vln.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.