Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přesnost multimetru

Od: ondra97* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

budu si zakupovat multimetr do školy a nějak jsem nepochopil zapsání přesnosti :přesnost: +/- (0.8%+1) znamená to že přesnost je 99,92% až 99%? Myslím to ve smyslu že výsledná hodnota se bude lišit o 0,8 - 1% je to správně?
Jinak si vybíram mezi těmito 4mi multimetry. Kdyby byla nějaká osobní zkušenost tak budu rád.

gme.cz/...

ges.cz/...

ges.cz/...

ges.cz/...

Předem díky za odpověďi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zajixxx*
hodnocení

0x

Pro elektrikáře je přesnost více než dostatečná :)... nebojte... směle do toho. Jinak mám doma UNI-T UT 61B, prozatím na pohodu, co mi vadilo, najde v mých otázkách :) Dneska už na to vážně nevidím :)

horak*
hodnocení

0x
Základní vyjádření chyby měření se údává 3 způsoby:pomocí chyby čtení(RD) + chyby rozsahu(FS) - typický zápis : ±1%±0,5 %pomocí chyby čtení(RD) + počtu digitů s nejmenší váhou - typický zápis : ±(0,8 % + 2)pomocí miliontin hodnoty [ppm]- výpočet podobně jako způsob č.1, používá se u velmi přesných přístrojůcitace : cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]