Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ulomený pin na IO - oprava?

Od: rskrys* odpovědí: 9 změna:

Ahoj lidi. Dneska se mi podařilo ulomit pin u IO TDA7375 a potřeboval bych zjistit, jestli se to dá nějak spravit, a jestli jo, tak jak?

Za odpověď předem děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U IO které už nebyly k sehnání, nebo jejich cena byla vysoká, jsem ubrousil plast malou zubařskou frézkou a přiletoval vodič, pak jsem to zakápnul pro jistotu epoxidovým lepidlem, ale v případě toho TDA, bych teda neváhal a měnil za nový :)

rskrys*
hodnocení

Na GME ho měli za 400,- a nevim kde jinde bych ho sehnal, ale zkusim, co ste mi radili, diky

V tom GME už jej ani nevedou, jinak zde:

ame.cz/...

jinak vyhřátí jsem u křemíkových polovodiču ještě nezažil :-D

rskrys*
hodnocení

nevyhřál se, nožička byla nalomená už když jsem ho pálej do DPS, ale potřeboval jsem to přichytit do krabičky a blbě jsem s tim hnul.

doktpr365*
hodnocení

0x

Nedá a za tu cenu nového se to ani nemá cenu.

rskrys*
31.07.14 22:40
hodnocení

ok dik

hop®
hodnocení

0x

Podle vyguglené fotky obvodu špatně...

Při pájení do PCB nejdříve usadit a připájet upadlý pin, potom usadit a připájet zbytek obvodu, nakonec spojit ten konkrétní pin se zbytkem, který kouká z obvodu. Je to fakt jemná mechanika, mikropájka a ten nejtenčí cín...

doktpr365*
hodnocení

0x

Tady je za 120Kč celá stavebnice,ještě tiněco zústane.Připájet lze všechno,ale vyhřátí atd...

rskrys*
hodnocení

děkuju za rady, použil jsem zpatlaninu od bmbx a hopa :D do plastu jsem vybrousil asi 2 mm ďůlek osadil a zapájel tu capičku, pak jsem osadil a zapájel IO a nakonec jsem to zpájel dohromady :D moc děkuji za rady ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]