Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vlastním sony xperia U (vlastním jej rok, android 2.3) kamarád Huawei ASCEND G525 ( vlastní jej týden, android 4.1). Společně jsme zapli v nastavení mobilu vyhledávání GPS, program gps BE ON ROAD, a ve stejnou dobu jsme dali navigovat do stejného místa. Seděli jsme vedle sebe, a shruba za minutu to kamarádovi načetlo trasu. Mi to nenašlo ani jeden signál. Chtěl bych se zeptat, v čem je problém. Hledání signálu mi trvá opravdu dlouho. Předem děkuji za odpovědi a případné řady.
Popřípadně mi můžete doporučit mobil, s velkým displejem, který rychle najde gps signál a rychle nalezne trasu. Děkuji
Jestli chceš mít vysokou přesnost a rychlé nalezení satelitů, tak si kup bluetooth přijímač - na aukru se dají sehnat kolem 300kč... Přesnost do 2m a k satelitům se připojí do 3 sekund (vlastní zkušenost)
nedokážu si to nějak představit. zkrátka to potřebuji do auta hlavně. často cestuji ale nechci si kupovat GPS navigaci, stačí mi, když bych využíval tu navigaci v mobilu. ale potřebuju zlepšit to hledání signálu.
nejprve bych do obou nainstaloval tuto aplikaci
potom restartoval mobily a hned spustil tu aplikaci na obou současně. Bude vidět počet a rychost nabíhání a fixování satelitů.
Myslím ale, že to je hlavně o verzi Androidu a CPU, který umožní aby GPS běžel na pozadí a byl tak rychleji k dispozici pro navigaci.Některé navigace (SmartMaps) u nižších verzí Androidu zapínaly a zapínaly GPS zdlouhavě
Špičkově rychlou GPS má třeba Samsung Galaxy S3 a novější a Motorola Moto G - chytí GPS klidně v místnosti. Naprosto tragické GPS mají čínské mobily. Třeba moje Lenovo A660. Tam kde Galaxy S3 chytí signál okamžitě mi to trvá klidně několik minut nebo ji nechytím vůbec. A-GPS zapnutá. Signál taky bezdůvodně padá. Ani v ideálních podmínkách nemám víc než třetinu signálu. Obecně prý jsou rychlejší mobily, které dokážou používat k určení polohy nejen GPS ale i ruský systém Glonass. Vidí tak defakto 2x víc satelitů než mobil jen s GPS. Nejhorší na tom je, že tyto mobily se šmejdskou GPS nelze reklamovat, protože GPS funguje. Že je pomalá, nepřesná a s výpadky, to nikoho nezajímá.
Mám "levný čínský" Huawei Y300, schválně jsem zkusil - studený start, povolená asistovaná GPS, na stole v pokoji - jedinné okno 4 metry od stolu, kolem mě 45 cm zdi, nade mnou dvě patra.
Fix sedmi satelitů za 13 sekund ukazatel ukazoval "poloviční signál" (dvě čárky ze čtyř)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.