Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který mobil má nejrychlejší nalazení GPS?

Od: romcez* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, vlastním sony xperia U (vlastním jej rok, android 2.3) kamarád Huawei ASCEND G525 ( vlastní jej týden, android 4.1). Společně jsme zapli v nastavení mobilu vyhledávání GPS, program gps BE ON ROAD, a ve stejnou dobu jsme dali navigovat do stejného místa. Seděli jsme vedle sebe, a shruba za minutu to kamarádovi načetlo trasu. Mi to nenašlo ani jeden signál. Chtěl bych se zeptat, v čem je problém. Hledání signálu mi trvá opravdu dlouho. Předem děkuji za odpovědi a případné řady.

Popřípadně mi můžete doporučit mobil, s velkým displejem, který rychle najde gps signál a rychle nalezne trasu. Děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Že by byl rozdíl v teplým a studeným startu GPS?
Alespoň já bych to tak viděl.
romcez*
hodnocení

co to znamená?

hodnocení

0x

Jestli chceš mít vysokou přesnost a rychlé nalezení satelitů, tak si kup bluetooth přijímač - na aukru se dají sehnat kolem 300kč... Přesnost do 2m a k satelitům se připojí do 3 sekund (vlastní zkušenost)

romcez*
hodnocení

a jak to propojím s mobilem? mohl by jste poslat nějaký odkaz? děkuji

Jak si ty myslíš, že se to propojí když je to přes bluetooth?

romcez*
hodnocení

nedokážu si to nějak představit. zkrátka to potřebuji do auta hlavně. často cestuji ale nechci si kupovat GPS navigaci, stačí mi, když bych využíval tu navigaci v mobilu. ale potřebuju zlepšit to hledání signálu.

Prostě je to malá krabička, kterou zapneš a spáruješ přes BT s mobilem... Poté stáhneš aplikaci do mobilu tam se na přijímač připojíš a je to. Ta aplikace vypne interní GPS a zapne tuhle BT...

horak*
hodnocení

0x

nejprve bych do obou nainstaloval tuto aplikaci

play.google.com/...

potom restartoval mobily a hned spustil tu aplikaci na obou současně. Bude vidět počet a rychost nabíhání a fixování satelitů.
Myslím ale, že to je hlavně o verzi Androidu a CPU, který umožní aby GPS běžel na pozadí a byl tak rychleji k dispozici pro navigaci.Některé navigace (SmartMaps) u nižších verzí Androidu zapínaly a zapínaly GPS zdlouhavě

Tohle jsem chvílu používal a v rychlosti nebyl rozdíl, jenom to žralo baterku.

hodnocení

0x

Maš povolenou asistovanou GPS?

hodnocení

0x

Špičkově rychlou GPS má třeba Samsung Galaxy S3 a novější a Motorola Moto G - chytí GPS klidně v místnosti. Naprosto tragické GPS mají čínské mobily. Třeba moje Lenovo A660. Tam kde Galaxy S3 chytí signál okamžitě mi to trvá klidně několik minut nebo ji nechytím vůbec. A-GPS zapnutá. Signál taky bezdůvodně padá. Ani v ideálních podmínkách nemám víc než třetinu signálu. Obecně prý jsou rychlejší mobily, které dokážou používat k určení polohy nejen GPS ale i ruský systém Glonass. Vidí tak defakto 2x víc satelitů než mobil jen s GPS. Nejhorší na tom je, že tyto mobily se šmejdskou GPS nelze reklamovat, protože GPS funguje. Že je pomalá, nepřesná a s výpadky, to nikoho nezajímá.

martinhajek*
Ano, potvrzuji. Galaxy S4 chytí GPS i přes strop a střechu. A má právě i Glonass. Většinou to do deseti vteřin od zapnutí už funguje.

Mám "levný čínský" Huawei Y300, schválně jsem zkusil - studený start, povolená asistovaná GPS, na stole v pokoji - jedinné okno 4 metry od stolu, kolem mě 45 cm zdi, nade mnou dvě patra.

Fix sedmi satelitů za 13 sekund :) ukazatel ukazoval "poloviční signál" (dvě čárky ze čtyř)

Který mobil má nejrychlejší nalazení GPS?
romcez*
hodnocení

nademnou také dvě patra, okno cca 3 metry daleko a čekám a čekám na signál.

romcez*
hodnocení

nějaký cenově dostupnější by nebyl?

martinhajek*
hodnocení

0x
A má tvůj telefon A-GPS, nebo jen GPS?. Umí i GLONASS? Protože pokud se stahuje almanach ze satelitů, pár minut to trvá. Přes internet je to pár vteřin.
romcez*
hodnocení

Mám jen GPS

hodnocení

0x
Mas povoleny internet? Pokud ne a druhy jo tak pres a-gps mu to nacetlo rychleji. Jinak to zkousejte venku.

stirecek*
hodnocení

0x

mám čínský huawei ascend, verze2.3.6. a není pravda, že má problémy s gps. Signál chytne do minuty bez asistované (nepoužívám) . Asistovaná pak chytá signál v řádu sekund. Používám denně na kole, signál nemá výpadky, stále drží, klidně 4-6 hodin v kuse bez přerušení nebo ztráty signálu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]