Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chci se zeptat proč mně nejdou všechny programy TV při bouřce, objeví se " není signál " a obrazovka dělá čáry a prská, jde jenom 1, 2, a Prima, nemám to nějak špatně nastavené. Prosím poraďte, děkuji za odpovědi. Dana
Dobrý večer, Pokud máte satelit nebo anténu tak bych se nedivil, naopak pokud máte kabelovou televizi (UPC atd..) mělo by to jít bez problémů. Upřesněte co máte.
Děkuji Vám za odpověď, mám satelit, a to to bude pořád takhle blbnout, když bude pršet nebo bude bouřka?
Bude to takhle blbnout, dokud něco nevylepšíš.
Ty můžeš zvětšit průměr parabolické antény, která chytá signál a provést přesné nastavení paraboly.
Satelity, ze kterých přjímáš signál, jsou umístěny nad rovníkem ve výšce 36000km nad zemí. Pokud se mezi satelitem a tvojí parabolou vyskytne bouřkový mrak, tak ten mrak výrazně utlumí signál a z tak slabého signálu satelitní přijímač obraz neposkládá. Proto hlásí že není signál.
To stejný se děje v zimě při hustém sněžení, když je parabola zalepená mokrým sněhem (neodráží signál do ohniska).
A aby se signál mohl ze satelitu vysílat, tak se musí k tomu satelitu signál dostat. Takže pokud je nad vysílacím centrem (místo kde jsou umístěny antémy pro vysílání signálu na satelit) bouřka nebo silný děšť, tak to zase omezí průchod signálu.
Pokud máš parabolu 80cm a větší, tak bývá výpadek maximálně několik minut - ale pouze pokud máš správně nastavenou parabolu.
Díky za odpověď...nevím jak velká je parabola, to je to kolo?, parabolická anténa je na střeše? ničemu nerozumím, jsem technický analfabet, na té se musí nastavit správný směr? nebo na tom kole?, montoval mně to tady odborník, tak by to mohl vědět...jak je mořné, že jde 1,2 a Prima? Parabola a parabolická anténa to je stejné? / hloupá otázka asi, co? Ale na belkoně mám to kolo a na střeše nějakou anténu, tak co nesmí být od sněhu a musí být správně nastaveno? Díky
Děkuji za odpověď, nevím, jak velkou parabolu mám, ale montoval mně to tady odborník, jak je možné, že jde 1,2 a Prima?
Jsem technický negramot, ničemu nerozumím. Jak správně naštelovat...směr? Nejde to někdy i když prší.
Nezodpovím přímo Váš dotaz, ale pokusím se trochu vysvětlit pár věcí:
Příjem máte buď z "pozemního" vysílače (Cukrák, Buková Hora, Žižkovská věž), nebo přes "satelit" (družici). Pro příjem pozemního vysílání slouží klasická anténa na střeše (existuje řada provedení - "rybí kost", "matrace"...). Ta musí být nasměrovaná na vysílač, ale nastavení nemusí být většinou až tak přesné, lze i amatérsky. Sníh ani bouřka příjem výrazně neovlivňuje. Pro příjem satelitního signálu z družice slouží parabolická anténa (takový ten lavór, u Vás zřejmě na balkóně) a u té je přesné nastavení směrem k družici kdesi nad rovníkem velmi důležité, protože je přijímaný signál velmi slabý. To je bez přístrojů prakticky neproveditelné. Čím větší je ten lavór, tím je satelitní anténa schopná přijmout slabší signál. Příjem může být povětrnostními vlivy značně ovlivněn.
doplněno 31.07.14 11:53:Dano, ten "lavór" je taky anténa. Jen přijímá trochu jiný signál a z jiného vysílače, než ta klasická anténa na střeše (většinou poskládaná z trubek, drátů a tyček). "Pozemním vysíláním" se rozumí vysílač, stojící kdesi na kopci (na zemi) a vysílající pomocí antény na vysokém stožáru. Nemusí to být zahraniční vysílání (pokud nebydlíte u hranic, pravděpodobně byste ho kvůli vzdálenosti ani nechytla), takový vysílač můžete mít i 100 m od baráku. Že Vám některé programy jdou a jiné ne může být způsobeno tím, že ty které jdou, přijímáte "pozemně" a ty, co nejdou, "satelitně".
Děkuji Vám za vysvětlení, nevím co je to pozemní vysílání.. asi, že by našly ty cizí stanice? Když to mám přes satelit " lavór " tak nepotřebuji anténu? ale jak je možné že jdou programy 1,2 a Prima? To kdyby v jednom kuse padal sníh a nebo nepřetržitě lilo, tak se nebudu na TV dívat? To jsou otázky, co? Omlouvám se, ale jsem technický barbar. Takže čím větší lavor, tím lepší signál, s anténou to nemá nic společného, s tou nemusím hýbat? Děkuji.
Odpovím ti škaredě, ale jinak to nejde.
Když tomu nerozumíš, tak do toho hlavně nevrtej, a zavolej si nějakého odborníka.
Pokud se chceš něco dozvědět a přiučit, tak se klidně ptej, ale bude to boj, protože my netušíme co všechno máš doma na příjem televize a jak to máš zapojený.
A jektože jedou ČT a Prima = protože vysílají silnější signál, než ty ostatní stanice. A nebo je chytáš na nějaký kus drátu. To poznáš, pokud vypneš satelitní přijímač. Pokud pojedou ČT a Prima i při vypnutém satelitním přijímači, pak ty signály chytáš jinak než ze satelitu. Pokud nepojede nic při vypnutém satelitním přijímači, tak je to pouze tím signálem.
Vrtat do toho nebudu, na to musí odborník, tady končím, tolik rad, že mně z toho jde hlava kolem. Móóóc děkuji za rady a hezký den.
Díky za odpověď, a to existuje jeden směr nastavení té paraboly? Parabola je to kolo? Ještě mám na střeše anténu? Ta musí být nastavená taky nějakým správným směrem? To jsou otázky, co? Omlouvám se, ale ničemu nerozumím. Díky
Radši s tím hýbat nebudu, na to musí odborník...tolik rad jsem nečekala, všichni jste byli slušní...ty otázky které jsem dávala. Tady končím, mám v tom zmatek. Móóó děkuji za rady a za ochotu. Měj se hezky a hezký den / bez chumelenice a bez lijáků /
Nastavuje se to pomocí měřících přístrojů směrem k nejblišší družici, nehybně visící kdesi nad rovníkem ve výšce několika desítek kilometrů nad zemí. Tady máte návod, ale obávám se, že to asi sama nezvládnete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.