Nejste přihlášen/a.
Vlastním přímořeznou pilu SKIL 500W shořem mi tam reostat pro úpravu otáček a také deska s plošnými spoji. Náhradní díly se už nedováží a ani nevyrábí. Spojil jsem motor napřímo jen s odrušovacím kondikem, jede to, ale otáčky jsou moc vysoké. Pořeboval bych nějaký předřadný odpor, který by otáčky snížil zhruba na 1/3 - 1/2. Poraďte na e-mail eskom@seznam.cz - děkuji
1x
Jediným řešením je triakový regulátor pro indukční zátěž..
S těmi obyčejnými je problem protože střıdavý elektromotor s kotvou nakratko je s obyč reg. Nestabilní.. Fungovat to bude ale budou kolísat trochu otáčky...
0x
Asi se vám nevyplatí nic moc vymýšlet. Nejjednodušší řešení je podle mne koupit za pár stovek novou, nějaký noname.
Asi budete mít pravdu, tak jsem dopadl s úhlovou bruskou a tu už mám novou. Jsem už starší a tu pilu používám jen zřídka, tak jsem chtěl jen nějakou náhradu. Namontovat nový reostat je nemožné, celá deska plošného spoje ohořela natolik, že se stala celá vodivou a vyrábět novou se mi nechce. Asi zkusím tu diodu, nezabere moc místa, stějně ho tam moc není no a když nic tak nic. Zatím děkuji všem, kteří se nad mým problémem zamysleli, s pozdravem Eskom
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.