Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, kdo mi poradí? Chtěl bych se napojit od příbuzných na satelit s tím, že budu sledovat právě běžící program a nebudu mít možnost přepínání. Druhý televizor jsme nakrátko napojili na výstup ze satelitního přijímače, oba televizory měly perfektní obraz. Ale když jsem se napojil koaxiálním kabelem dlouhým 25 metrů, byl u mě obraz k nekoukání. V délce kabelu jsou určité ztráty, nevěděl jsem, že až takové. Kdo mi poradí jak to mám udělat (lepší kabel nebo něco do obvodu vřadit?), abych docílil kvalitnějšího obrazu, aniž bych musel kabel zkracovat? Děkuji moc.
Dva televizory na jeden satelitní receiver lze připojit jen v případě,že jde na výstupu o analogové vysílání,Pokud zařadíš na výstup rozbočovač,měl by signál stačit pro oba televizory.Ani ten dlouhý kabel by neměl vadit,pokud není starý a nemá nějaké svody.Připojit všude správnými konektory!
JABRAKA
Druhý televizor mám připojený k analogovému výstupu ze sat. přijímače, při krátkém kabelu televize běžely krásně. První televize je připojená kabelem k přijímači scart. Mám ji ještě navíc propojit koaxiálem a až u televize dát rozbočovač? Tvrdíte, že délka 25ti metrů by neměla mít žádné ztráty? V tom případě projdu ještě konektory, jestli jsem je někde špatně nepřipojil, jsou tam čtyři. Díky.
První televizi nechte připojenou přes scart, druhou připojte přes koaxiální kabel přímo - jakékoli rozbočování signál dále zhoršuje. Můžete-li zkontrolujte ohmmetrem nebo žárovkovou zkoušečkou vodivé propojení koaxiálního kabelu na konektorech. Některé modulátory neposkytují přebytek signálu a při nekvalitním kabelu může být signál na jeho konci již nepoužitelný.Řešení jsou pak dvě: buď použít kvalitní kabel (nemusí být zárukou úspěchu), nebo do signálové cesty - hned k satelitnímu přijimači - vřadit zesilovač,což je ale řešení komplikované,protože vyžaduje i vlastní napaječ. Snad bude tedy jen vadný ten kabel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.