Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytvoření audio CD z DVD

Od: yanek® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jestli by šlo pomocí nějakého programu z DVD,na kterém je např.nahraný koncert ,vytvořit CD ,které by šlo přehrát v CD přehrávači.Prostě obraz odmazat a zachovat jenom zvuk.Děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím že to v pohodě zvládne slunecnice.cz/...

doplněno 28.07.14 23:38:

Omlouvám se. Nezmákne to.

doplněno 28.07.14 23:47:

Takže free make ti udělá z DVD soubor MP3 a cd burner převede MP3 na klasický CD audio formát. Nemám to ale vyzkoušené. slunecnice.cz/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, také by to mohlo jít takto - přehrávat DVD v přehrávači, z něho si vytáhnout audio kabelem zvuk do PC, tam ho nahrávat programem Audacity (tam si zvolit parametry, hlasitost, efekty, střih a formát zvuku) a uložený audio soubor (soubory) vypálit jako hudební CD. Nevýhodou je reálný čas a výhodou je editace a vylepšení zvuku. Zdravím!

doplněno 29.07.14 00:08:

bmbx - proč ne? Např. přidání nebo ubrání basů či výšek. A uložení do jiného formátu, než MP3.

Myslíte, že by to nebylo vylepšení zvuku?

doplněno 29.07.14 19:58:

yanek - problém neřešitelný to není. Nahrajete si zvuk ve formátu WAV (to je 1 : 1 a beze ztrát) a výsledný soubor/y vypálíte jako hudební CD (což z formátu WAV jde). Pokud nechcete dělat úpravy zvuku, tak je dělat nebudete (v programu Audacity) a použijete výchozí nastavení. Jenom výsledný soubor/y bude dost velký, protože je to formát bez komprese.

Vylepšení zvuku? To snad ne ! *ee*

doplněno 29.07.14 05:10:

ben:

tvůj způsob nelze rozhodně považovat za vylepšení a to z jednoho velkého důvodu - digitální signál projde D/A převodníkem, analogovou cestou a zpět A/D převodníkem do digitální formy a tím ať chceš nebo nechceš dojde ke zhoršení signálu a podstatného. Úprava basů / výšek na profesionálně pořízené nahrávce za učelem znovuzáznamu je taky docela prasárna, ale když už tak to lze provést bez problému při tom převodu na CD, čistě digitální cestou včetně volby jiného formátu, takže nikde nevidím žádnou výhodu a signál se i při nejlepší snaze zhorší minimálně o šum :-D

bruk600*
hodnocení

0x

Už jsem to dělal. Našel jsem si program na převod zvuku z DVD na MP3 a tuto hudbu jsem si nahrál na flešku. Nahrát na CD by to šlo taky bez problémů. Jen už je to nějakou dobu a tak už nevím co to bylo za program.

hodnocení

Jenomže já nechci v žádném případě převádět nahrávku na mp3,dochází tím k výrazné ztrátě kvality,což je pro mě nepřijatelné,potřeboval bych nahrávku převést přímo na CD.Asi to bude neřešitelný problém,pokud nemám kvalitní CD rekordér.

yanek:

jestli si myslíš, že nahráváním na kvalitní CD rekordér z DVD dosahneš lepší výsledky tak jsi na omylu. Jak jsem psal výše tak tímto způsobem jde signál 2x přes analogový převodník a to nahrávku degraduje. Já pokud něco takového potřebuji, tak si natahnu obsah DVD do videoeditoru a pak to dám uložit způsobem SEPARATE VIDEO, AUDIO a získám čistý AUDIO soubor ten pak zpracuji dál podle potřeby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]