Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zakoupil jsem LED žárovky a byl jsem s nimi velmi spokojený, proto jsem si je pořídil i do sklepa. Ve sklepě však tyto stejné žárovky ruší rádio. Zajímavé je, že v místnostech v domě to nedělá - ani u kamaráda, kterému to dělá také pouze ve sklepě, ale v domě ne.
Čím to může být?
A ještě by mě zajímalo - je lepší když se tyto žárovky hřejí nebo nehřejí? V každém obchodě mi řeklo něco jiné - v první že když se hřejí, tak klesá životnost. V tom dalším mi řekli, že když je ta žárovka teplá, tak to znamená, že efektivně odvádí teplo.
Děkuji za odpověď
Že ve sklepě ruší by mohlo být důsledkem i volného šroubku někde po cestě, nemusí rušit přímo žárovka nýbrž malý oblouček pod šroubkem či v patici svítidla. Nebylo by proto od věci podotahovat všechny šroubky v krabičkách, vypínačích atd. Pokud se tedy samozřejmě nejedná o vadné kusy, což jste předpokládám již zkoušel přehozením žárovky z obýváku do sklepa a opačně
To že když je teplá, tak odvádí teplo - je to dobře je blbost na entou, Pokud je správně dimenzovaný chladič, měla by být prakticky studená, což se ovšem stává málokdy, u LED platí že čím méně hřeje, tím lépe pro ni, - čím vyšší teplota, tím jednak nižší svítivost, ale i životnost - například při 50°C by m+la vydržet okolo 90 000h, ovšem pokud teplota stoupne byť jen o 20°C na 70, tak už se pohybujete jen okolo nějakých 30 000h, a při 100°C jste prakticky na nižší životnosti než má žárovka
fiser32:
...kamarádovi taky ruší ve sklepě, že by s kamarádem měli jako naschvál nedotažené šroubky ve svorkovnicích a jako naschvál ve sklepě a jako naschvál po oszení stejnými LED žarovkami...
A jak například vysvětlíte, že mi LED žárovka rušila příjem TV? Vždy, když jsem rozsvítila, tak nebyl skoro žádný nebo velmi slabý signál Takže že to ruší rádio plně chápu
to že ruší žárovka signál znamená, že je to nějaký šmejd, který nesplňuje předepsané normy. Nadruhou stranu nechápu proč mě to dělá jenom někde...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.