Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zakoupil jsem LED žárovky a byl jsem s nimi velmi spokojený, proto jsem si je pořídil i do sklepa. Ve sklepě však tyto stejné žárovky ruší rádio. Zajímavé je, že v místnostech v domě to nedělá - ani u kamaráda, kterému to dělá také pouze ve sklepě, ale v domě ne.
Čím to může být?
A ještě by mě zajímalo - je lepší když se tyto žárovky hřejí nebo nehřejí? V každém obchodě mi řeklo něco jiné - v první že když se hřejí, tak klesá životnost. V tom dalším mi řekli, že když je ta žárovka teplá, tak to znamená, že efektivně odvádí teplo.
Děkuji za odpověď
Že ve sklepě ruší by mohlo být důsledkem i volného šroubku někde po cestě, nemusí rušit přímo žárovka nýbrž malý oblouček pod šroubkem či v patici svítidla. Nebylo by proto od věci podotahovat všechny šroubky v krabičkách, vypínačích atd. Pokud se tedy samozřejmě nejedná o vadné kusy, což jste předpokládám již zkoušel přehozením žárovky z obýváku do sklepa a opačně
To že když je teplá, tak odvádí teplo - je to dobře je blbost na entou, Pokud je správně dimenzovaný chladič, měla by být prakticky studená, což se ovšem stává málokdy, u LED platí že čím méně hřeje, tím lépe pro ni, - čím vyšší teplota, tím jednak nižší svítivost, ale i životnost - například při 50°C by m+la vydržet okolo 90 000h, ovšem pokud teplota stoupne byť jen o 20°C na 70, tak už se pohybujete jen okolo nějakých 30 000h, a při 100°C jste prakticky na nižší životnosti než má žárovka
fiser32:
...kamarádovi taky ruší ve sklepě, že by s kamarádem měli jako naschvál nedotažené šroubky ve svorkovnicích a jako naschvál ve sklepě a jako naschvál po oszení stejnými LED žarovkami... ![]()
A jak například vysvětlíte, že mi LED žárovka rušila příjem TV? Vždy, když jsem rozsvítila, tak nebyl skoro žádný nebo velmi slabý signál
Takže že to ruší rádio plně chápu ![]()
to že ruší žárovka signál znamená, že je to nějaký šmejd, který nesplňuje předepsané normy. Nadruhou stranu nechápu proč mě to dělá jenom někde...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.