Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych se zeptat zda by mi někdo neporadil. Mam pračku Indesit witp 82 po zapnutí programu začne napouštět vodu ale i zároven proteká voda z pracky ven, když odtokovou hadici umistim výš než je velikost pračky tak pračka přeteče vrchem přes těsnění ale stále napouští. Nemohl by mi někdo poradit jestli je porucha v hladinovym ventilu nebo někde jinde?
V automatické pračce je hladinový spínač, který při dosažení určité hladiny vody ve vaně pračky posílá signál a programátor vyhodnocuje, jestli je ten signál od správné výšky hladiny vody.
Takže jestli trošku rozumíš elektronice, tak můžeš zkontrolovat signály z hladinového spínače. K tomu musíš demontovat horní desku pračky a hledat placatou součástku, ke které vede slabá hadička ze silné hadice pro vypouštění vody.
Nevím jakým způsobem se tato závada opravuje. Zkusil bych staáhnout hadičku z hladinového spínač a hadičku profouknout nebo propláchnout ( třeba pomocí injekční stříkačky).
Taky můžeš mít vadný programátor. Ten může mít "slepené" kontakty od ovládání ventilu pro napouštění vody. Pak je napouštěcí ventil neustále pod napětím a pračka stále napouští vodu. Když otočíš programátorem někam do poloviny pracího programu a napouštění vody se zastaví, tak je napouštěcí ventil i jeho ovládání v pořádku.
Nic jinýho mně teď nenapadá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.