Nejste přihlášen/a.
Zdravím, je mi 16 a chtěl bych si koupit nový mobilní telefon. Na ten jsem si nějakou dobu šetřil, jenže je tu problém, že mám starý telefon - dva roky a rodiče mi nechtějí dát takový ten "souhlas" k tomu abych si ho koupil. Jde o to, že mám ten starý telefon a rodiče ví, že už je vyběhlý, má staší OS ale prý je pořád funkční a říkají, že je zbytečné aby jsem si kupoval nový. Dobře, Mobilní telefon mám ale k čemu jsou pak peníze které jsem si přibližně rok šetřil? Ty, které si našetřím tak je snad na mě jak s nimi naložím. Od toho přeci jsou když si na něco rok šetřím. Jaký názor máte vy? Jak myslíte, že ke koupi rodiče přemluvit? Předem díky
"drazí rodičové, našetřil jsem si XX peněz, a koupil jsem si za ně nový mobilní telefon. Nepiju, nekouřím, nefetuju, neutrácím ty peníze za kraviny, nehážu je do automatu. Koupil jsem si věc, ze které budu mít další 2 roky radost."
Vidíš to, já mám stejný názor jako rodiče. Nemám ráda spotřební společnost, nechápu lidi, co "opouštějí staré věci pro nové". Je ale pravda, že v Tvém věku jsem to asi tak neviděla.
No, takže jsem nijak neporadila...
Já jsem horko těžko opouštěla svou přes deset let starou Sony J5 a nahradila jí tři roky starým mobilem z bazaru .. Ale chápu to, pamatuju si, jak jsem za každou cenu chtěla klávesy, našetřeno jsem měla, ale rodiče ne - prý že je to blbost a hrát se sama nenaučím, pak už jsem teda řekla, že ať mi nic nedávají k narozeninám, svátku, Vánocům, jen ať mi to dovolí, tak pochopili, že je to něco, co opravdu chci... Strašně se mi líbí, že je pro Vás důležité, mít souhlas rodičů
To se moc nevidí..
Jistě je to o tom si to obhájit. Myslím si, že ve Vašem věku máte již priority srovnané a chce těm rodičům "vysvětlit" co Vás k tomuto vede - tipuji telefon je doplněk osobnosti, věc prestiže, telefony zlevnili, dá se nyní sehnat mnohem lepší, výkonější, současná média jsou náročnější na výkon, kompatibilita nových aplikací, stabilita... Až budete starší, možná že i ty priority budou jiné
Osobně bych si ho koupil a starý prodal, zas by se ti nějaké peníze vrátili. Jak již bylo řečeno, peníze jsou tvoje ušetřené a pokud jsi jinak slušný, tak v tom nevidím problém. Navíc chybami se člověk učí, takže dokud jí neuděláš, nedozvíš se, že měli rodiče ve spoustu věcech pravdu ... jako všichni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.