Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Nedávno táta odmražoval naší ledničku Liebherr, máme jí přibližně rok. Mrazák přestal chladit, lednička fungovala. Nyní přestala fungovat i lednička. Pořád dělá zvuk aktivního chlazení (aspoň tak si představuju, že aktivně chladí :D takové to vrrr). Co se nastavení teplot týče, je jedno, co se nastaví, teplota je v lednici nyní 13 stupňů. Mám zato, že je nějakým způsobem poškozená z odmražování, táta není zrovna kliďas co se těchto činností týče, takže nějaké mechanické poškození...těžko říct. Nevíte, co by to mohlo být? Z podobných diskuzí mě napadl nedostatek chladící tekutiny, ale jsem laik. Děkuji moc za odpovědi
Tipnul bych únik chladiva. Pokud má jeden okruh, tak se to nejdřív projevilo na mrazáku a pak na chladničce. Tohle bez servisu nevyřešíte, nejspíše někde porušená trubka. Otázka je, jestli to vůbec budou chtít opravit.
doplněno 25.07.14 18:33:
Kolega mi předběhl, ještě doplním, že na ty dnešní chladničky se musí opravdu s citem, nejlíp jí vypnout a nechat roztát. Nedávno jsem odmrazoval mojí lednici, a vnitřní stěny jsou jak z papíru.
Někdo při odmrazování používá i docela drastické metody a značně nevhodné nástroje. Pak může dojít k poškození a úniku chladícího média a chladnička pak samozřejmě nefunguje tak, jak má. Pokud běží a nechladí, tak je to zřejmě i tenhle případ. U rok staré chladničky bych reklamoval, ale počítal s tím, že pokud bude zjištěno mechanické poškození, tak opravu zaplatím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.