Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůže domácí anténa?

Od: vouz* odpovědí: 15 změna:

Ahoj, koupila jsem si novou LCD televizi s DVB-T. Chytáme programy, ale novu jen analogově a primu vůbec. Bydlíme v pronájmu, takže jsme poprosili majitele aby přešteloval venkovní anténu, což pomohlo, aby jsme chytli nějaké programy, ale novu a primu stále nemáme. Myslíte, že nám pomůže domácí anténa? Případně máte nějaké typy, která je dobrá? Děkuji moc za rady!

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Vouz,to pokrytí signálem je zatím nedokonalé a podle odkazu,který jsem vložil naposledy,jsou jednotlivá pásma ještě neúplná.Zatím je úplná jen Praha.

JABRAKA

vouz*
hodnocení

Asi jo. No uvidíme, já jsem mluvila s domácím a zkusí se na to podívat a když tak prý zavolá někoho kdo se na to podívá. Ještě, že máme hodného domácího ;). Tak opravdu moc děkuju za rady a dám vědět jak to dopadlo, kdyby měl někdo stejný problém. Díky moc!

troja*
hodnocení

0x

Venkovní anténa je společná pro více bytů? Je vůbec u vás DVB-T signál pro všechny stanice?

vouz*
hodnocení

Ano majitel bydlí hned vedle nás, takže ta anténa je pro něj a pro nás. A co se týče signálu pro všechny stanice, tak tím si nejsem úplně jistá, ale kdyby ne tak by jsme primu měli chytnout alespoň analogově, ne? Moc se v tom nevyznám. Jestli se vyznáte kde je jaký signál, tak upřesním, že bydlíme v Mělníku. Děkuji moc za odpověď!

troja*

... a má majitel všechny stanice?

vouz*
hodnocení

Ano majitel chytá všechny stanice a prý krásně:(

troja*

Tak něco nesedí - já mám na PC: ČT1, 2, 4, 24, Nova, Prima, Očko TV, Noe TV, Public TV, Z1, Test 3 - Monoskop, Cinema - od 15.12.08, Prima 21 - bude, Barandov - od 11.1.2009 a 8 radiových stanic a totéž na TV s DBV-T Panasonic 32"

jabraka*
hodnocení

0x

Otázka je trochu mimo.

Vouz,ta nová televize je schopna,pokud je u vás dostatečný signál DVBT vysílání,přijímat celý obsah kanálu DVBT.Tedy celou řadu stanic.A v podstatě na to stačí pokojová antena.Většina společných TV antenních systémů v panelácích,má však za úkol převést právě DVBT vysílání do podoby analogové,protože většina posluchačů má analogové televizory.Pokud se ovšem spolubydlící dohodnou na individuelních settopboxech,může STA transportovat přímo digitální signál.Pak by to mělo pro vás význam,samostatnou antenu byste nepotřebovali.Vše pak záleží na síle signálu v místě příjmu.

JABRAKA

doplněno 10.12.08 09:41:

Přijímané stanice v kanálu DVBT:

Televizní stanice v pozemním digitálním vysílání (DVB-T):

JABR

vouz*
hodnocení

Děkuji za odpověď, my ale nebydlíme v paneláku. Jsou to dva rodinné domy, v jednom bydlíme my a ve druhém majitel a ten má také tlevizi s DVB-T. Jinak ty kanály chytáme všechny až na tu novu, primu a óčko :(

jabraka*

To znamená,že můžete mít ty stanice špatně naladěny,kontaktujte majitele,zda skutečně na anteně je DVBT.Protože by tam teda musel být multiplexer-přepinač digitálního signálu pro každý připojený přijímač.Jinak zkuste nějakou domácí antenu.

JB

doplněno 10.12.08 09:58:

Zkuste ještě prostudovat stránky digivysílání ČTV protože nic zatím jednoduchého v tom není. www.digitalnitele/...

vouz*
hodnocení

Teď jsem mu právě psala a přijde k nám, tak uvidíme. Děkuji moc za pomoc!

troja*

Zkuste znova přeladit od počátku

vouz*
hodnocení

To už jsme zkoušeli a několikrát, ale vždy to nalezlo to samé*nevi*

troja*
... tak upřesním, že bydlíme v Mělníku ... Na severní straně k nádraží? Co takhle Bukovka
troja*
... tak upřesním, že bydlíme v Mělníku ... Na severní straně k nádraží? Co takhle Bukovka?
doplněno 10.12.08 15:15:

opět funguje přepychově O2, samej výpadek a pak to odejde 2x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]