Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení pro poslech TV přes domácí kino

Od: remisak* odpovědí: 7 změna:

Vlastním TV Thomson 32HU3253C + Domácí kino Samaung HT-C453 + Satelitní píjmač Amiko IRD 7800.

Chtěl bych toto propojit abych mohl přes domácí kino poslouchat TV, kabely (žlutý,červený,bílý) + HDM + optický kabel mám, zkouším všemožné varianty ale výsledek žádný proto se obracím sem zda někdo poradí jak dosáhnout zprovoznění.

Všem předem děkuji.

Remiš

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

2x

satelit audio optikou do Samsungu a Hdmi kabel satelit do TV. z TV 2x cinch audio out do Samsungu. pak na DK použít audio selector/přepínač podle potřeby. musí být na dálk. ovládání, možná i na panelu receiveru. je možné, že na satelitu bude třeba nastavit audio výstup

lmgify

z TV 2x cinch audio out do Samsungu

Proc by pripojoval podruhe zdroj signalu, kdyz uz ho ma v digitalni podobe primo z toho "satelitu" pres S/PDIF? *nevi*

olaf71*

já to tak mám, protože TV nemusí mít jako jediný signál jen ze satelitu. když přepne na pozemní vysílání, použije jiné ext.zařízení, tak nic.

lmgify

Tak to pak jo. To dava smysl. *palec* Me pri cteni popisu jeho sestavy nenapadlo, ze by mohl prijimat pozemni televizi.

olaf71*

v popisu to není, ale beru to podle sebe. já mám však propojeno vše optikou, co se týká audio signálu

111®
hodnocení

0x

1. je potřeba rozlišovat vstupy a výstupy, to viz manuály

2. zvolit také správný zdroj signálu na příslušném zařízení..

3.mám pocit, že TV nemá audio výstup..

lmgify
hodnocení

0x

Amiko ma S/PDIF a HDMI.

DVD ma S/PDIF a AUX

TV: jeste jsem nezjistoval.

Navod k pripojeni externiho zvuku k DVD - viz manual, str.21 (tlacitko FUNCTION a zvolit D.IN pro S/PDIF)

Problem muze byt v tom, ze kdyz Amiko pousti vystup na HDMI, tak muze blokovat S/PDIF. Manual jsem jeste nenasel. Poohlidnu se po nem.

doplněno 08.08.14 12:56:

Amiko manual. Na str.17 se popisuje zprovozneni S/PDIF.

Opravdu by to podle popisu nemelo byt slozite a neproveditelne.

doplněno 08.08.14 12:59:

Nanestesti ta kopie toho manualu Amiko je tak spatna, ze si nejsem jisty, jestli dobre vidim, ze ta polozka S/PDIF je v menu pristroje oznacena jako "Dolby Digital"? *sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]