Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Utopený mobilní telefon

Od: punker* odpovědí: 11 změna:

Zdravím. Asi před třemi dny jsem omylem utopil ve slané vodě mobilní telefon huawei ascend y300. Ve vodě byl asi 5minut,potom sem ho rozebral a nechal sušit na slunci,ale jen chvíli a pak jsem ho zkoušel zapnout...vybroval a blikal...zkoušel sem ho zapnout víckrát a teď když do něj dám baterii,tak blikne modře notifikační dioda a blikají spodní 3 tlačítka. Vím že sem udělal blbost a asi ho už nezachráním,ale rozšrouboval sem ho a prošplíchal kontakt sprejem a nechávám sušit,ale vyschne ten sprej vůbec? nebo to musím ještě propláchnout lihem a znovu nechat sušit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vykoupání ve slané vodě bývá osudné. Okamžitě se musí vyškubnout baterka a jak píše jura2, první krok měl být před vysušením vykoupat důkladně v čisté vodě (nejlépe destilované), pak v lihu, který vodu natáhne do sebe a potom teprve vysušit.

ovczaak*
hodnocení

1x

od začátku špatně.správně by bylo - baterku ven,mobil vysušit,pořádně,nee pět minut.já bych ho hodil do sáčku rýže,aspoň na den,pak by snad byla šance...pokud mobil nějakým zázrakem nahodíte,je otázka času,kdy klekne

hodnocení

1x

ve slané vodě - a vy jste jej nedal do destilované vody, aby sůl se vyplavila? Jemný olej, líh by tu sůl neodstranily. Má to spočítané *modla* "

doktpr365*
hodnocení

0x

Myslím,že tím kontaktolem a zapnutím jsi mu moc nepomohl.Já utopil Huawei G300 v záchodě o vánocích.Podle postupu rad na fórech jsem ho sušil v rýži tři dny a rok už šlape bez problémů.Baterka musela hned ven.

stonek*
hodnocení

0x

Pokusem zapnoun se mohlo odpálit kde co, jednoduše řečeno ta slaná voda propojila části které nemají být spojeny. Nejspíš je nyní i zoxidován, nejhorší je oxi pod bga, to je bez výměny neopravitelné. Olej nevyschne, leda za hoodně dlouho. Zkusil bych samotnou desku s citem ale důkladně krátkými tahy vydrhnout kartáčkem na ruce s mýdlem a vlažnou vodou, poté opláchnout a nechat důkladně vysušit (slunce, trouba na 60C - mikrovlnka ne) zní to komicky ale funguje to.

punker*
hodnocení

můžu místo lihu použít technický benzín?

Líh se používá proto, že lehce pohltí vodu, takže když se cokoliv mokré propláchne lihem, tak na povrchu zůstane už jenom líh který se rychleji odpaří než voda. S benzínem to nefunguje.

Co se stane s vodou když se naleje do benzínu? A co s lihem? Líh se smísí s vodou ale benál neee!Proto líh! Jinak skušenosti s druhou Nokií ve výr.spektru co měla barevný lcd-kluk utopil v Brně v kašně (asi hodinu ležela ve vodě) když na večr dojel domů (po asi 5 hodinách,) jsem ji co šlo rozebral a nechal na skříni dobře 3 týdny-potom složení a fungoval ještě dva roky,až do prodeje.

punker*
hodnocení

OK zkusím sehnat líh a uvidím

Ale nejdřív jej pořádně vymáchat v té destilované vodě, ta sůl musí pryč. Malé zbytečky dokáží zlikvidovat telefon třeba za půl roku.

punker*
21.07.14 20:18
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]