Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zakoupil jsem na portále www.aukro.cz mobilní telefon. Telefon mi došel, ale bohužel při vložení sim karty nenaběhne signál, telefon je zablokovaný z důvodu, že je kradený. Psal jsem uživateli od kterého jsem telefon zakoupil a ten mi nabídl zaslání peněz z5 a že se omlouvá, žeprý nevěděl, že telefon je kradeny. Peníze od něj už mi došli na z5. Jak se mám zachovat mám mu telefon poslat na z5 nebo jej odevzat na policii? Bojím se, abych z toho potom neměl nějaký problémy, jelikož jsem vložil do telefonu svoji sim kartu. Může policie podle IMEI zjistit totožnost?
Svoje peníze máte,tak mobil zašlete z5!
Prodejce opravdu nemusel vědět, že mobil je kradený, on ho mohl v dobré víře koupit!
Už takhle na obchodu prodělal...
Hele, @danys, možná to lze dohledat, pokud se tím někdo vůbec bude zabývat. Ale na Aukru fungují určitá férová pravidla. A asi nejen já se při obchodování řídím pozitvními či negativními komentáři. Já bych si nechtěl zkazit pověst tím, že shrábnu prachy a mobil hodím do policejního koše. Pokud by prodejce odmítl vrátit peníze, byla by situace jiná.
doplněno 18.07.14 22:33:Ten "okradený" mohl mobil ztratit, a jeho "krádež" nahlásit po týdnech, chvíli také trvá, než proběhne samotná blokace mobilu podle IMEI, jeho zařazení na blacklist...
hele až u tazatele zazvoní kriminálka s tím, kde je mobil atd,tak bude čučet jak puk.. ono se bohužel v dnešní době nechá dohledat co bylo vloženo do kradenýho mobilu za sim kartu, popř. kdo je její vlastník. ty peníze bych řešil až jako druhořadou věc..
jinak peníze co vrátil prodejce jsou tazatele, tak co řešit.. pouze bych uvedl, telefon jsem zakoupil od toho a toho, za částku, je to jeho majetek, pokud tato věc nebude důležitá pro trestní řízení, trvám na vrácení mobilu prodávajícímu..nazdar..
telefon je kradený, tudíž bych jej odevzdal na policii..lepší než aby pak přišli, že jste telefon odcizil nebo jej nenahlásil když se vám dostal do ruky..
@danys: A ty peníze, co ti prodejce vrátil si necháš?
doplněno 18.07.14 22:35:Co by čučel jako puk? Bude mít doklad o odeslání mobilu zpět prodejci. Tím to pro něj končí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.