Nejste přihlášen/a.
Zkoušel jsem zapojit ventilátor z chladiče na Intel Pentium 4 k zadnímu krytu casu. Ventilátor má tyto údaje:
Intel
C33218-002
040415C 04
109X9912T0D536
DC12V 0.44A
SANYO DENKI
Má/měl koncovku se třema kontaktama (černý, žlutý, zelený).
Zkoušel jsem proměřovat a naměřil jsem 80 ohm mezi černým a zeleným jinak nic. Zkoušel jsem zapojit zdroj z PC: červený na zelený (ventilátor), černý na černý a neroztočil se. Žlutý jsem nezapojoval. Poradíte proč to nejede? Jako napájecí kabel jsem použil koncovku která se připojovala k disketové mechanice, ale jen červený jsem zapojil.
O radu prosím jen znalé, nerad bych si zničil komp díky nesprávné radě.
Třeba proto, že červený vodič u ATX je +5 V a ty potřebuješ +12 V (žlutý). A +12 V u větráku je také žlutý vodič (+12 V a GND musí být u sebe, aby bylo možné zapojení na dvoupinový konektor) ...
Díky, zkusím. A ten zelený vodič od ventilátoru je od čeho? To je taky na zapojení nějakého napájecího vodiče nebo to má sloužit k regulaci otáček?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.