Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vykradená zásilka

Od: dotaz1* odpovědí: 52 změna:

Zdravím.Chtěl jsem se zeptat na toto.Na poště jsem vyzvednul a samozřejmě zaplatil balík s mobilama.Jednalo se o dva telefony zn Sony.Celková částka byla 20.511kč.Když jsem dorazil domů a otevřel balík,tak jsem tam sice našel krabice od telefonů,ale k mému překvapení prázdné.letěl jsem ihned zpět na poštu a začal to řešit.Jde mi o toto.Pokud pošta a ani policie nic nedohledá kde,že se to mohlo ztratit z balíku,budou tomu co to vzal ty mobily něco platné?

52 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pošta zná hmotnost zásilky při podání (je vytištěná i na podacím lístku, na tři desetinné místa). Takže je velmi snadné zjistit, jestli telefony v okamžiku podání v zásilce byly nebo ne - hmotnost telefonů není zanedbatelná. Tím se dá poměrně snadno určit, jestli je to na triku pošty nebo odesílatele. (btw připrav se i na to, že Policie bude počítat i s třetí variantou, že telefony zatajil příjemce zásilky.)

ohneta*

Ta hmotnost mě taky napadla, ale záleží na tom, zda odesílatel nevyužívá online podání, páč v tom případě hmotnost nesedí. U T.S. Bohemia jsem objednával asi 20 SD karet a podle podacího lístku měla zásilka 15 kg :-D

hodnocení

2x

jestli budou zloději mobily něco platné? to je divná otázka... samozřejmě že ano, nechá si je, prodá, daruje, udělá s nimi co bude chtít...

dotaz1*
hodnocení

Přesně jsem měl na mysli to IMEI.Takže prodejce tedy má někde u sebe uložen tem IMEI?To by bylo dobré to buď nechat zablokovat nebo nechat být a dohledat zloděje.Ovšem teď je otázka co je lepší.Taky jde o to jestli zloděj nemá možnost přehrátí toho IMEI?

hodnocení

2x

A není náhodou IMEI na krabičce od těch telefonů? Mám doma čyři krabice a na každé je,hned nad čárovým kódém.

dotaz1*
hodnocení

To asi je.Proč?Krabice jsou na OOPČR

majsterjoe*

Jak proc? Sam ses na IMEI ptal.

Od: dotaz1

Datum: dnes 17:07

Předmět: RE (2x): Vykradená zásilka

Přesně jsem měl na mysli to IMEI.Takže prodejce tedy má někde u sebe uložen tem IMEI?To by bylo dobré to buď nechat zablokovat nebo nechat být a dohledat zloděje.Ovšem teď je otázka co je lepší.Taky jde o to jestli zloděj nemá možnost přehrátí toho IMEI?

dotaz1*
hodnocení

Jo,ták...to vím,že tam IMEI je.Co,ale s tím?Blokovat nebo ne?

Já se ptal na to jestli to eviduje i prodejce...

policie.cz/...

Nicméně i mně, se tvé dotazy zdají více než podivné.. Ohledně obchodu, u kterého jsi měl nakoupit, mlžíš. Přitom nemusíš nikoho obviňovat ani nemůžeš, když nemáš důkaz.. Ale když napíšeš, nakoupil jsem tady a tady a nebudeš psát, že zásilku vykradli oni, tak to není nic proti ničemu. Sama často zveřejňuji své oblíbené obchody.

Ale ono to bylo úplně jinak viď?

Prodejce si IMEI telefonů, které prodává, klidně evidovat může. Proč by nemohl a myslím, že spousta jich to i dělá. Vzhledem k tomu, že telefony může nechat zablokovat majitel telefonu, to na mě působí tak, že TY jsi ten, kdo přišel k telefonům nelegální cestou (třeba je to tvůj zaměstnavatel?) a teď potřebuješ vědět, jestli je obchod, kde jsi "nakoupil", umí nechat zablokovat.

doplněno 19.07.14 09:57: Ano, všichni si tu o to myslíme své. Tvrdil jste třeba, že IMEI byla napsaná na krabičkách těch telefonů, které jsou prý u PČR a přesto se jak kolovrátek stále ptáte, jestli je má prodejce. Není to jedno kdo je má? Hlavně že jsou.

Mám podobný názor. Balík v hodnotě 20 tisíc nelze poslat "jen tak", musí mít určité náležitosti balení a je v podstatě vyloučené, aby jej někdo na cestě mezi adresátem a příjemcem vykradl. Buď jej tedy poslal odesílatel záměrně prázdný nebo tazatel lže a vše je jinak.

virus*

Dobrá odpověď..ono to opravdu asi bude trochu jinak..:)

xixi*
hodnocení

2x
Se mi to zda cele nějaké divné. Tebe jako poškozeného by melo zajímat, jestli někdy uvidis zpět peníze nebo mobily a ne jestli lze mobil jakkoliv zablokovat na dálku. Takhle se mi to zda, je to jen můj dojem, ze buďto jsi někde přišel k telefonu ne zrovna fer a zjistujes co by se mohlo dit. A nebo chceš někomu škodit.
praivo*

Taky to tak vidím, jen jsem to nechtěl napsat.

ohneta*
hodnocení

1x

No mě by zajímalo, zda byl obal při převzetí zásilky nějak poškozen. Pokud ne, tak je chyba na straně odesílatele.

hahanaj*
hodnocení

1x

nějak přemýšlím ,zda je to vůbec pravda -. objednat si poštou dva mobily za 20 tisíc... a vůbec nemít jistotu, že mi dorazí... trochu mi to zavání výmyslem... jestli se mýlím tak pardon,ale tady si tolik lidí píše pohádky, takže nevím nevím...

olaf71*

pohádkových příběhů je tu jistě dost. berme to jako prevenci proti lumpárnám, i když lidé jsou neponaučitelní a kdo je takový, ať trpí

dotaz1*
hodnocení

Další typickej čech...nejvíc ho potěší cizí neštěstí.

praivo*

Nepotěší, ale když nejsi ochotný spolupracovat (byť jen uvést jméno toho obchodu), tak co jsi čekal?

dotaz1*
hodnocení

Takže když nechci a ani dle Policie nesmím nikde veřejně uvádět prodejce (negativní reklama) tak to znamená,že nechci spolupracovat?

praivo*

O tom, že bys nesměl nic nevím, a protože ani nechceš, tak ano, odmítáš spolupracovat.

Píšeš, že jsi postupoval podle zákona - to se ale očividně nestalo, protože sis při přebírání balíku nezkontroloval jeho stav. V případě, že je ti předán poškozený balík, to totiž máš začít řešit ihned po jeho přebrání - ano ještě na poště. To jsi neudělal, takže i kdyby ty mobily vzal někdo během dopravy, už s tím nic neuděláš.

Ale já to vidím tak, že tě prostě obral prodejce (pokud opravdu reagoval tak, jak jsi napsal výše). A z toho důvodu by neškodilo uvést, o koho se jedná - za 1. by nám to dalo možnost pokusit se dohledat, jestli podobnou věc neřešil už někdo ped tebou, když ty jsi to neudělal, a za 2. by to bylo varování pro ostatní, aby nenaletěli taky.

olaf71*

was? ich verstehe nicht. du bist eine typische tschechische ...

dotaz1*
hodnocení

Nein,es ist,wenn ich wollte,ich wurde betrogen

dotaz1*
hodnocení

To myslíš jako vážně?Je spousta lidí co si nechávají posílat věci přes poštu za daleko větší peníze než je 20tisíc.No nic.Tady se již nic inteligentního nedozvím,tak to považuji za uzavřené.

hodnocení

0x
Každopadně podej trestní oznámení na neznámého pachatele..

kejhal
hodnocení

0x

Řeknu vám to tak, máte vydělané :D

ajuna*

Kejhal- mě to moc vtipné nepřijde-jak by bylo Vám?Kdyby se Vám to stalo?Myslím,že moc dobře asi ne.

Je dobré podat trestní oznámení na neznámého pachatele.

Kdo v tom umí dobře chodit toho nenajdou i kdyby chtěli.

Asi bych poradila jedno na příště okamžitě tak drahé balíky otevírat na poště před pošťačkou co je vydá.

Já pokud se mi něco nezdá okamžitě otvírám-i když to asi nebude dobrá rada nenechá mě to otevřít do doby než zaplatím to je fakt :( ale aspoň takhle máte svědka,že balík opravdu byl vykradený.

repkin*

Nám by se tohle ale stát nemohlo ;) protože si drahé věci přebíráme osobně, popř. kontrolujeme hned na pošťě, za poškozenou zásilku ručí pošta, dobírka se může vlivem trestního oznámení stopit na poště a po ukončení šetření od PČR se dobírka vrací.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nevím, jestli ty telefony budou někomu něco platné, ale postrádám tu ty nejzákladnější informace. Byly telefony z osvědčeného e-shopu nebo od soukromé osoby, kterou sis neměl možnost prověřit? Od toho se totiž odvíjí další možnosti. A poškození obalu? Asi ne, jinak bys to zmínil. Moje spekulace: Koupil jsi od neznámého člověka, který ti poslal prázdné krabičky a teď, pokud máš na svého obchodního partnera spojení, se budete dohadovat, kdo z vás je podvodník. Ale je to jenom spekulace a všechno může být jinak.

doplněno 16.07.14 17:03:

Mindo, to není divná otázka. Pokud ty telefony existují a jsou ze solidního e-shopu, tak by měl prodejce mít jejich IMEI. A pak se dá telefon dohledat.

doplněno 16.07.14 17:13:

Ohněto, já na to taky nedošel. Jako "eshop" se může tvářit kdejaký podvodník.

doplněno 16.07.14 17:21:

Já měl na mysli přesně totéž. Bez uvedení konkrétního prodejce jde jen těžko na něco usuzovat.

dotaz1*
hodnocení

Při otevření balíku jsem našel dvě krabičky s mobilem.Ptal jsem se jestli byla krabička opatřena nějakou fólií jako obal,ale ani v eshopu nevěděli jestli jo nebo ne.Já to měl bez té folie v které by to mělo,ale nebylo zabaleno.Je faktem,že jsem kupoval několikrát mobil z eshopu a někdy byla samotná krabička s mobilem ještě extra zabalená ve folii a někdy zase ne.

hahanaj*

Tak zde píšete, že jste našel dvě krabičky s mobilem a dole píšete že krabičky byly prázdné, tak já tomu nerozumím?

Když si něco objednám a přijde mi balík ,tak první věc co udělám ho vyfotím za všech stran ... pak teprve rozbalím ...ale to by ve vašem případě bylo asi houby platné že?

dotaz1*
hodnocení

Co je na tom k nepochopení?Našel jsem dvě krabičky s mobilem který tam ovšem nebyl.Nemám rentgenové oko abych viděl přes obal jestli to tam opravdu je nebo ne.Musel jsem je otevřít abych se dověděl,že tam nic není,kromě již zmiňovaných manuálů.

dotaz1*
hodnocení

Tak jestli byl obal poškozen se asi bude zjišťovat špatně když jsem ho doma rozřízl a vyndal z něj ty věci.Postupoval jsem dle toho co mi ukládá zákon.Ovšem mě jde o to jestli tomu co to vzal budou ty telefony k něčemu,protože v těch krabičkách nebylo vůbec nic kromě manuálu.Myslel jsem jestli mu to firma od které jsem kupoval ty mobily nějak zablokuje nebo jestli to zablokuje policie když k tomu vlastně není jediný doklad.nevím jak prodejce je na tom v tomto směru,ale myslím,že pokud tu krabičku s mobilem nikdo neotevřel ještě před tím než to odeslali,tak nevím jak by to šlo jinak zablokovat..píšu to asi dost zmateně,ale doufám,že mi rozumíte.

ohneta*

Boha mojho. Přece si ten balíček otvíral, tak snad víš, zda byl obal nějak poškozen. Pokud ne, tak se logicky mobily nemohly ztratit po cestě, to je snad logické ne? Mě to připadá, že si naletěl a odesílatel ti poslal vzduch. Od koho si je kupoval? Nějaký eshop, nebo soukromá osoba?

doplněno 16.07.14 17:15:

Tak polopatě. Mobilní telefon je vložen do spotřebitelského balení, tj. nějaká tvrdá kartonová krabička s nálepkou. Odesílatel tohle spotřebitelské balení zasílá v nějaké přepravní krabičce, popřípadě bublinkové obálce. A já se tedy ptám. Byla tato kartonová krabička/bublinková obálka při převzetí na poště nějak poškozena? Doufám, že si už rozumíme.

doplněno 16.07.14 17:17:

ladin: tak já měl spíš na mysli, zda si to objednával někde přes bazoš, nebo přes eshop. Možná by trochu pomohlo, kdyby to tazatel uvedl a popřípadě sem hodil i odkaz

dotaz1*
hodnocení

Pořádně čti a dojdeš na to.Boha mojho...

virus*

Přestaň urážet a napiš o co Ti vlastně jde? Ze všech odpovědí je vidět snaha pomoci,ale Ty asi nechceš a jen prudíš. Pořádně napiš jak to bylo a pak se ptej..jinak si běž stěžovat třeba na lampárnu a neotravuj tady.

Nechal ses napálit a dobré rady nebereš..jinak z tvého popisu si s těma mobilama za tvoje peníze někdo vesele telefonuje. Možná že se chlubí jak Tě napálil.

dotaz1*
hodnocení

Koho,že jsem tu urazil?Přesně prosím!

dotaz1*
hodnocení

Balík jako takový porušen nebyl.Aspoň co jsem si stihl všimnout.

ohneta*

Tak v tom případě to vidím nejspíš na zlodějíčka prodejce, prozradíš nám, kde si telefony kupoval a jak na info o prázdných krabicích reagoval prodejce?

dotaz1*
hodnocení

O koho jde psát nebudu a ani nesmím.Jde o ovšem o velmi známý eshop.Prodejce mi zdělil,že nemůže potvrdit a ani vyvrátit,že se to nestalo buď u něj na skladě nebo někde cestou na poštu nebo při přepravě pošty mezi jednotlivýma skladama co pošta má.Prostě nikdo za nic asi nemůže.

virus*

Cituji Tvůj text:

jde psát nebudu a ani nesmím.Jde o ovšem o velmi známý eshop.Prodejce mi zdělil,že nemůže potvrdit a ani vyvrátit,O koho že se to nestalo buď u něj na skladě nebo někde cestou na poštu nebo při přepravě pošty mezi jednotlivýma skladama co pošta má.Prostě nikdo za nic asi nemůže.

Pokud nechceš ostatním ani sdělit,kdo Tě napálil,tak všem tady vlastně přeješ aby se spálili také..asi aby jsi v tom nebyl sám,takže konkrétně jsi naštval mne. A nevím proč bys nesměl. Mne když někdo napálí,tak se snažím podělit právě proto abych ostatní varoval. Takže si to nech pro sebe a opakuji: Naotravuj tady a běž na lampárnu ! tam můžeš vykřikovat jak jsi naletěl a určitě Ti to pomůže.

dotaz1*
hodnocení

Pořád se tu řeší nějaký obal a podobné blbosti.To,že někdo ukradl mobily je jasné nejem mě,ale poště i policii.Mě šlo o to jestli je možnost ty mobily nějak zablokovat nebo je neblokovat pro případné pozdější dohledání.Jen si myslím,že policie nemá zrovna páky na to aby jen tak hledala dva ukradené mobily.Na to sledování musejí být povolení a tuším,že na toto se to zrovna nevztahuje.Nejde jaksi o vraždu.Takže se ptám:

může prodejce zablokovat mobil který prodal?Pokud ano,tak jak?Nechci aby si někdo vesele volal a já z toho měl prd.

ohneta*

No my tě chápem o co ti jde, ale napadle tě vůbec možnost, že tě prodejce vědomě napálil? Policie může zablokovat tel, když prokážeš, že jsi ho koupil, resp. že jsi jeho vlastníkem. Prodejce ho zablokovat samozřejmě nemůže.

doplněno 16.07.14 18:11:

Už čtu tvůj dovětek. Každopádně bych to hlásil na PČR, sám nic nezmůžeš. Pořád to bude tvrzení proti tvrzení.

doplněno 16.07.14 18:12:

Ano seznam IMEI snad má, ale zablokovat to nemůže. Blokaci může provést jedině PČR.

dotaz1*
hodnocení

Prodejce nemůže?Jak to?Někdo tu psal,že dle IMEI to lze.Pochopil jsem to tak,že prodejce než pošle mobil do oběhu,tak má asi někde seznam IMEIů co kdy měl na skladě...

když mi naposledy ukradli mobil, poskytla jsem policii IMEI, ale nijak nereagovali, proto na nějaké zablokování nevěřím...

dotaz1*
hodnocení

To je prostě tento "absurdistán"...to jsi aspoň IMEI znala...

dotaz1*
hodnocení

Takže pokud nemá seznam IMEI,tak jsem nahranej?Každopádně on si stejně může někde u někoho přehrát IMEI a má pořešeno.U telefonu za 10.000kč kus se to asi už vyplatí ne?Jen doufám,že mu to tam kde to dělaj na to nějak přijdou,že je ukradl.Vlastně nepřijdou když není nikde uveden IMEI.Jedině snad na těch stránkách co má policie s tou databází kradených mobilů.Tedy pokud prodejce má seznam všech IMEI.

doplněno 16.07.14 18:22:

Já si myslím,že to bude pošta přehrávat na prodejce a obráceně a stejně se nic nevyřeší.

doplněno 16.07.14 18:54:

A to si vůbec nedovedu představit co by bylo s blokací telefonů kdybych si je nechal poslat odněkud z venku...

olaf71*
hodnocení

0x

myslím, že je to nenávratně v pytli. dokázat, že tam opravdu nebyly si neumím ani představit.sám bych si osobně takovou věc přes eshop nikdy nekoupil. i v krámu se mi stalo, že jsem koupil foťák a byla prázdná krabička, ale přímo u předání u pultu jsem si jí nechal otevřít

praivo*

V případě takovýchto věcí doporučuji vzít kameru (nebo aspoň mobil) a celý postup rozbalování si natočit.

dotaz1*
hodnocení

No vy jste koumáci...jak se něco podobného objeví,tak je tazatel hned zloděj.To,že se nestarám o peníze je vcelku jednoduché.Jsou blokované Policií u pošty.Opravdu velká záhada.

Pokud jsou peníze blokovány policií a prokáže se, že máte pravdu, dostanete je zpátky. Chcete-li mobily zablokovat stačí, když požádáte policii, aby to zajistila. Vy jste telefony zaplatil, čili jste jejich vlastníkem. Policie má IMEI telefonů na krabičkách od vás.

O něco složitější to bude se zablokováním samotného telefonního přístroje. To totiž může provést pouze policie. "Policie ČR je oprávněna požadovat na provozovateli veřejně dostupné telefonní služby znemožnění provozu odcizeného koncového telekomunikačního zařízení (mobilního telefonu) ve veřejné síti GSM všech operátorů působících na území České republiky. Požadavek musí být doložen souhlasem dotčeného vlastníka mobilního telefonu,"

Zdroj: penize.cz/...

Ale stejně si myslím, že nás tady mírně řečeno mystifikujete !

dotaz1*
hodnocení

To so myslete co chcete...v internetové debatě se nemá smysl s kýmkoli přít o cokoli...

doplněno 19.07.14 00:06:

Edit:To si ...

buss
hodnocení

0x

Policie bude blokovat nic, požádá o to operátora a vy dáváte souhlas jako vlastník. Požádat můžete i vy! SIM blokuje operátor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]