Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stare TV hry

Od: monika123* odpovědí: 12 změna:

Dobry den, doma mam stare TV hry. Jeste vloni jsme je s detmi hrali :), ale ted mame novou TV a ne a ne je zapojit. Prilis mnoho koncovek, prilis slozita TV :) viz 1 foto. Ted jsem na netu nasla nejspis to same, dle obrazku snad to same, dokonce stejne pripojeni ovladacu apod. (ty nase stare zlobi). viz 2 foto. Myslite, ze je to stejne? Na zapojeni budu muset pozvat televizaka :(,, uz jse nakoupila takovychkabelu s jinymi koncovkami,ale zatim nic. Mame tuto TV digitaltrends.com/... .Dekuji

doplněno 16.07.14 09:41:

Ted me napadlo, jestli to vubec na nove TV pujde? myslim kvuli rozliseni, nebo grafice, nebo tak neco...Ta stara Tv byla klasicka, analogova, vzadu jen antena a dve samice na koliky :). Ale ta nova? omlouvam se, asi to pisu zjednodusene, ale zasveceni budou jiste vedet)

Stare TV hry
Stare TV hry #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prog*
hodnocení

0x

Dobrý den,a přepla jste na TV aby byl vstup cinch konektor,já mám na dálkovém ovládání tlačítko INPUT a tam si měním vstupy jako USB HDMI A CINCH.

hodnocení

0x

mám takové podezření, že tato hra nemá videovýstup, ale pouze modulátor, takže jste to měli u staré TV zapojené nejspíš do antény. Jestli to tak bylo, tak pokud má vaše nová TV ješte i analogový tuner, musíte si tu TV na něj přepnout a pak naladit.

Nedavno jsem takovou starou hru předělával, aby měla video a audio výstup.

monika123*
hodnocení

Analogovy tuner nejspis nova TV nema...je tam moznost pripojeni EXTERNIHO pripojeni dalsiho pristroje, pak jeste hlasi AV , nebo KOMPONENTY. Volala jsem televizakovi uz minuly tyden, ale neprijel, asi se mu nevyplatim no :(

A byly hry na staré TV nepojeny přes anténu? Napište model nove TV, napište nebo vyfoťte konektory hry, jinak těžko můžem najít řešení. Televizaci jsou lemra, jednoho mám v baráku, ale sousedům řeším problémy s TV já, přestože je ma profese něco úplně jiného :)
monika123*

1 fotka ... vsechny kabely co mam a na kterych to bylo napojene na starem TV (krizene kabely patri k sobe, oba konce :)

2...fotka...vstupy na TV Game

3 fotka..zadni cast vstupu na nove TV

Jeste jsem nasla prepinac na ovladaci , kde mohu nastavit analogove vysilani. Dekuji :)

Stare TV hry #3
Stare TV hry #4
Stare TV hry #5

tak je vidět, že hra video, audio výstup má, ale vy nemáte ten správný kabel. Musíte použít kabel co má na obou koncích stejné konektory jako jsou ty barevné a pak napojit jeden konec do hry s označením video a druhý do tv s označením video in (nebo žlutý) a druhý konektor do hry s označením audio a jeho druhý konec do TV s označením audio in R nebo L (červený nebo bílý) pak jen TV přepnout na správný vstup který se menuje AV a číslo. Číslo je podle toho, kolik má TV celkově analogových video/audio vstupů a vy musíte zjistit který je ten správný. Mezi AV vstupy se počítají berevné konektorry ( po trojicích žlutá, bílá,červená) a pak obdélníkový na jedné straně zkosený konektor s 21 piny. Pokud to takto propojíte a TV přepnete na správný AV vstup, tak to musí bez problémú fungovat.

monika123*

Takze pro me :)

ten kabel co je koncovka bila+cervena, musi byt i na druhem konci. Pak dva cerveny a bily zapojit do her a cerveny a bily na druhem konci do TV. Mate me zluta :))

na Tv prepnout na AV...ne na KONEKTORY

doplněno 16.07.14 20:28:

KOMPONENTY.. (ne konektory)

doplněno 16.07.14 20:32: obdélníkový na jedné straně zkosený konektor s 21 piny ...Ten dam kam?... Pokud spravne chapu, tak si koupim kabel, kde bude cervena, bila i zluta? nebo je zluta jen na jednom konci do TV? Nechci Vas deptat svymi otazkami,ale snazim se to pochopit po svem.:) DEKUJI

Barev si nesmíte všímat, protože na hrách barevné značení není. Dnes je běžné značení žlutá - video, červená - audio pravý kanál, bílá - audio levý kanál. To máte na TV (žlutá je označená žlutým kroužkem) , hra nemá levý a pravý kanál, ale jenom jeden, takže je jedno který konektor (červený nebo bílý) do něj zapojíte. Potřebujete prostě kabel co bude mít na obou stranách dva konektory jako je ten červený/bílý na vaší fotce, na jejich barvě nezáleží ( nazyvají se CINCH nebo RCA) jen musíte propojit kabelem ty správné vstupy a výstupy.

Hra VIDEO - TV video označený žlutým kroužkem

Hra AUDIO - TV AUDIO IN (červený nebo bílý)

TV přepnout na AV, komponent je zcela jiný přenos signálu, to jsou ty zbývající kulaté konektory,společně s tím žlutě okroužkovaným, ale ten funguje v případě komponentního vstupu jinak.

doplněno 16.07.14 20:37:

Pro účely napojení vaší hry vám stačí kabel dvojitý a ten se prodává s červeným a bílým konektorem na obou koncích pak jen propojíte hru a tv jak jsem napsal výše:

Hra VIDEO - TV žlutý kroužkovaný

Hra AUDIO - TV červený nebo bíly AUDIO IN

Jaké barvy k tomu použijete co se týká kabelu je úplně jedno :)

monika123*

JO...uz to chapu. Me zmatly ty barvy. Fajn, kpupim zitra kabel a zkusim. MOC dekuji za ochotu a vysvetleni.

monika123*

Dekuji, hrajeme :)

Nemáte za co :)

michalbriz

Dobry den ,

pokud jiz hry nevyuzivate a jsou stale funkcni rad bych je od vas odkoupil :) dekuji

v pripade zajmu volejte : 702914213

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]