Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace - odstoupení od smlouvy

Od: sandra38 odpovědí: 3 změna:

Dobré ráno milí rádcové,

měla bych na vás jeden dotaz. Včera byl syn reklamovat mobilní telefon, který jsem mu před týdnem koupila přes internet, protože u něj zlobil mikrofon. Chtěl ho vyměnit za nový, ale v krámu mu vypsali reklamační protokol, že půjde do opravy. Neuvědomil si v tu chvíli, že má právo na odstoupení od smlouvy do 14 dní. Je ještě nějaká možnost využít této možnosti a od smlouvy odstoupit ikdyž byl vypsán reklamační protokol a nebo tím, že má vypsaný reklamační protokol již tato možnost zaniká? Půjde tam znovu zajít a odstoupit od smlouvy, ikdyž už zařízení fyzicky nemáme?

Děkuji všem za rady

Sandra

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nodw
hodnocení

0x

Mobil vám opraví, s tím nic nenaděláte. Nepíšete ani od jaké společnosti jste kupovala a jaký model.

sandra38

Mobil byl kupovaný na jedné z poboček CZC po předchozím objednání na internetu. Jde o značku Samsung. V reklamačním protokolu je uveden požadavek na výměnu. Čili 30 dní to budou kontrolovat a pak by to měli vyměnit. Ale v tu chvíli by pro mě bylo vyhodnější, pokud mám ještě tu možnost, odstoupit od smlouvy a koupit to znovu (teoreticky v jednom kroku, že by mi rovnou dali nový). Jde mi o to, že když je v reklamace nebo teprve ještě bude poslán (tedy již je na straně prodejce), zda v tuto chvíli mohu od smlouvy odstoupit a co on si s tím mobilem pak udělá už je jeho věc. Stejně by ho tam asi musel poslat aby ho zkontrolovali.

stonek*
hodnocení

0x

Proběhlo to správně, zboží koupené "na dálku" můžete do 14 dnů vrátit pouze funkční a nepoškozené. V případě že jste řekli že vykazuje vadu, je nutné zaslat zařízení k opravě. Zákazník může požadovat výměnu věci za nový kus z důvodu výskytu vady do 6ti měsíců, prodejce (servis) mu však nemusí vyhovět bede-li cena opravy neúměrná ceně nového zařízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]