Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno milí rádcové,
měla bych na vás jeden dotaz. Včera byl syn reklamovat mobilní telefon, který jsem mu před týdnem koupila přes internet, protože u něj zlobil mikrofon. Chtěl ho vyměnit za nový, ale v krámu mu vypsali reklamační protokol, že půjde do opravy. Neuvědomil si v tu chvíli, že má právo na odstoupení od smlouvy do 14 dní. Je ještě nějaká možnost využít této možnosti a od smlouvy odstoupit ikdyž byl vypsán reklamační protokol a nebo tím, že má vypsaný reklamační protokol již tato možnost zaniká? Půjde tam znovu zajít a odstoupit od smlouvy, ikdyž už zařízení fyzicky nemáme?
Děkuji všem za rady
Sandra
Mobil vám opraví, s tím nic nenaděláte. Nepíšete ani od jaké společnosti jste kupovala a jaký model.
Mobil byl kupovaný na jedné z poboček CZC po předchozím objednání na internetu. Jde o značku Samsung. V reklamačním protokolu je uveden požadavek na výměnu. Čili 30 dní to budou kontrolovat a pak by to měli vyměnit. Ale v tu chvíli by pro mě bylo vyhodnější, pokud mám ještě tu možnost, odstoupit od smlouvy a koupit to znovu (teoreticky v jednom kroku, že by mi rovnou dali nový). Jde mi o to, že když je v reklamace nebo teprve ještě bude poslán (tedy již je na straně prodejce), zda v tuto chvíli mohu od smlouvy odstoupit a co on si s tím mobilem pak udělá už je jeho věc. Stejně by ho tam asi musel poslat aby ho zkontrolovali.
Proběhlo to správně, zboží koupené "na dálku" můžete do 14 dnů vrátit pouze funkční a nepoškozené. V případě že jste řekli že vykazuje vadu, je nutné zaslat zařízení k opravě. Zákazník může požadovat výměnu věci za nový kus z důvodu výskytu vady do 6ti měsíců, prodejce (servis) mu však nemusí vyhovět bede-li cena opravy neúměrná ceně nového zařízení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.