Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,chci se zeptat jestli někdo neznáte nějáký modul který by se připojil do pc usb kabelem a aby se přes pc daly ovládat různá zařízení.chtěl bych to do baráku jako např.zapnut čerpadlo,světla venku atd.stačí aby na pc bylo pouze zapnou nebo vypnout žádné jiné funkce měrění atd.děkuji za odpovědi
dobrý večer,s popiskama to být nemusí.spíš asi do toho rozvadeče.a odběr tam by jsem pak dal stykače
Co třeba Arduino? Co jsem četl, tak to na takové účely lidé hojně používají.
doplněno 10.07.14 20:17:Jinak mrknou na ebay s pohledat, jsou tam pěkná řešení. Jen musíte vědět jak to přes ten PC hodláte ovládat - USB, WIFI atd. Např. ebay.com/...
dobrý den,bylo by to na chatě rozvod je tam 12v solární sistém,takže napětí bezpečné,čerpadlo 12v,ovládat by jsem to chtěl vše z jednoho místa.
Protože je to Cool a IN... na takové ovládání není potřeba shánět ovládání přes USB atd. Ale jednoduché vypínače do panelu a je vyřešeno. Nehledě na cenu a kompatibilitu - vypínačů kolik jen je potřeba, a za pár korun - dá se vejít max. do 200kč s 10ti vypínačema, na takovéhle ovládání 12V není třeba stykač.
jinak, i 12V instalovaných bez rozmyslu dokáže podpálit chatu... vám to sice nic neudělá ale při tvrdém zdroji - akumulátoru, a nešťastném zásahu či sebemenším přechodovém odporu při větším proudu vzniká dost velké teplo... to že je něco na 12V neznamená že je to bezpodmínečně bezpečné i z hlediska požární bezpečnosti .)
I 1V dokážete při tvrdém zdroji a nedostatečném dimenzovaní vodiču podpálit hořlavé věci. (praxe - transformátorová páječka)
Vypínač za 20kč asi také nebude nic moc...
jistě, cena byla jen orientační pro ilustraci, na 12V/0,5A (nějaké LED osvětlení) nebude dávat kolébkový vypínač na 30A. Furt to vyjde xkrát levněji než pořizovat v tomto případě poměrně dost zbytečné řízení počítačem.
Btw, právě o tom že na napěťový hladině nezáleží, že i MN dokáže nadělat paseku jsem mluvil...
Zdravím
Naprosto běžně se dnes používá takzvaná inteligentní instalace, kde je ovládání provedeno krouceným dvoudrátem, nebo UPC kabelem. Dají se koupit akční jednotky a další prvky, ale není to levné. Jakou konkrétní jednotku je těžké poradit, protože to jsou většinou montážní celky, trochu různé, podle výrobce. Pokud neřešíte celý dům, tak se vám to nevyplatí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.