Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připojit kameru k PC

Od: nutt* odpovědí: 3 změna:

Rádci a rádkyně ,

mám starší kameru SONY CCD-TRV418E PAL a chtěl bych ji připojit k PC ,někde sem se dočetl že je to možné pomocí něakého A/D převodníku ale nemám nejmenší zdání co to je. Prosím zda máte někdo zkušenost poraďte . Předem děkuji za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
To o čem jste slyšel je ANALOG/DIGITAL převodník který ze staré magnetické pásky z analogovým záznamem vytvoří počítači zdroj digitálního signálu který lze počítačem zpracovat.Je to víceméně menší krabička která má vstupy na Video Levý a Pravý kanál.a výstup do PC v podobě S-video či VGA portu.Myslím že by to neměl být problém koupit někde i v nějakém obyčejném elektru s standartnímy věcmi.Nevím zda li jste odborník přes elektro či mátě nějakého známého ale D/A převodník lze udělat i v domácích podmínkách je třeba jen trochu více rozumět schématům z elektrotechniky.S pozdravem Adam :)
nutt*
hodnocení

Tak co mám tedy přesně zakoupit? A jestli mi muzete popsat jak to tedy funguje? To pripojim prez usb nebo musim mit v PC nakou TV kartu?Nebo jestli neznate este neaky jiny zpusob jak dostat z analogove kamery zaznam do PC?

Nejlepší bude pokud v obchodě řeknete že chcete přístroj na převod videa s analogové kamery do pc.A/D převodník připojíte k pc většinou přes USB.Vyvětlovat vnitřní schéma převodníku je myslím zbytečné jde o to že elektronika uvnitř dokáže ze sinusového mg. proudu vytvořit sled jjedniček a nul(binární soustava) které porozumí počítač.Pokud si vzpomínám tak převodník jsem viděl nedávno v v prodejně Datart za cca 750,-kč.A byla to vyloženě krabička z které vedle USB káblík a do ní vedly tři klasické (kamerové) vstupy+byl k tomu přiložen CD-ROM
Jednodušší způsob neznám, je tu možnost že signál z kamery pustíte do televize a poté ho pomocí DVD přehráváče přesunete do pc jen je tu otázka zda DVD bude tuto věc umět...dražší kousky to umí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]