Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aliexpress- objednávka mobilu

Od: denca* odpovědí: 5 změna:

Ahoj , mám dotaz . Objednával jste někdo někdy mobilní telefon z Aliexpressu?

Já tam psala zprávu a odepsali mi, že nebudu platit CLO a že je vše v pohodě. Jenže znáte to , napovídají mi vše pro prachy.

Nemáte někdo s tím zkušenost?

Díky :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jokeer*
hodnocení

0x

Myslím, že je to takhle:

Cena zboží do 22 EURO - neplatíte clo, ani DPH.
Cena zboží od 22 EURO do 150 EURO - platíte 21% DPH, žádné clo.
Cena zboží nad 150 EURO - platíte 21% DPH a k tomu 2 až 6% clo.

Také si dávejte pozor, aby prodejce nedal do balení fakturu s jinou nižší částkou, aby jste se CLU vyhnul, nemuselo by to vyjít a mohl by jste platit pokutu.

zztop*
hodnocení

0x

Když si to celníci odchytnou tak samozřejmě podle hodnoty zásilky budete platit clo a dph. A dnes už nezáleží na tom jakou hodnotu prodejce udá. Oni nejsou blbí a zjistí cenu. Nedávno si borec na jiném fóru objednal telefon přes DHL aby nemusel právě platit clo a dph. Stejně byla zásilka odchycena a něco mu bylo vyměřeno. Pravda psal, že i tak se mu to vyplatilo oproti koupi tady v obchodě.

hodnocení

0x
U mobilních telefonů, se Clo neplatí.
Platí se jen DPH! A to v případě, že zboží posílají ze země MIMO EU! Pokud je tedy prodejce třeba z Německa, nebudete platit ani DPH.
DPH se platí tuším nad hodnotu 22 EUR

ohneta*
hodnocení

0x

Já si z alíka objednával mobil a ani jsem se nesnažil nijak manipulovat s fakturou. Jak už tu někdo psal, tak celníci nejsou blbí. Doprava byla přes DHL, do týdne byl telefon doma. DPH počítají tak, že k ceně zboží ještě připočtou cenu za dopravu a DPH vyměří z výsledné částky.

stirecek*
hodnocení

0x
Ja jsem objednával dva telefony současně a nechal jsem si napsat nižší cenu, prodejce deklaroval jako 2 kusy ebook v hodnotě 20 USD a DPH jsem neplatil. Ono se těžko pod retgenem dokazuje, zda jde o telefon nebo ctecku knih, či něco podobného. Doprava DHL, v pátek poslali, v pondělí dopoledne doma. Pokud zvolíte dopravu zdarma, česká pošta vám to zneprijemni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]