Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kabel na propojení ntb/TV/repro?

Od: bramboracka odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám repro Genuis SW-HF 4600 zapojené do TV přes cinche, které jsou zapojeny přes scart redukci IN/AUS. Když zapojím ntb do televize před HDMI repru nefunguje zvuk, nelze ani když repro připojím přes jack z ntb (moje televize nemá vstup na jack), jelikož HDMI přenáší i zvuk. Nejjednodušší řešení je připojení ntb do TV přes VGA kabel a repro do ntb přes jack, ale moje televize nemá ani vstup na VGA. Nevíte někdo jak mám repro zapojit, abych se mohla dívat na filmy z ntb přes TV a přitom mi fungovalo repro? Nenapadá vás nějaké řešení nebo jestli existuje nějaká redukce?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud tomu dobře rozumím, tak z NTB do TV dostanete obraz i zvuk. Pokud má ta TV sluchátkový výstup, tak můžete vytáhnout zvuk zde a připojit na repro (v TV, ovšem, zvuk nepůjde, ale jenom z repro). Patrně by to byl kabel JACK 3,5 / 2x CINCH (samec nebo samice podle konektorů od repro). A bude to jen stereo. Zdravím!

doplněno 09.07.14 08:54:

Je zajímavé, že TV má moderní HDMI, ale nemá výstup na sluchátka. Ten je většinou z boku TV, tak snad nebyl přehlédnut. A napište konkrétní typ a číslo oné TV nebo pročtěte návod k TV, zda tam není něco o audio výstupu.

doplněno 09.07.14 09:21:

Máte pravdu - výstup na sluchátka tam není. Je tam jen digitální audio výstup a ten zase nepřipojíte do těch repro. Ještě bych zkusil vytáhnout zvuk z NTB (ze sluchátek nebo pokud má audio výstup) a ten připojit na repro. Jenom nevím, jestli při zapojení kabelu HDMI jde zvuk v NTB i na sluchátka či výstup. Ale, to se dá lehce vyzkoušet. Pak by šel obraz i zvuk do TV přes HDMI a ještě zvuk dalším kabelem přímo na repro.

bramboracka
hodnocení

Když nemám zapnuté repro, tak zvuk z ntb do TV dostanu přes HDMI, to ano. Ale já při filmu chci mít zapnuté repro ;) Právě že TV výstup na jack 3,5 nemá :( kdyby měla, tak by to nebylo tak složité...

bramboracka
hodnocení

Měla by to být tato: SAMSUNG PS43F4500

Je jasné, že zvuk přenesený do TV pomocí HDMI se těžko objeví na výstupu SCARTu. Jediné řešení je repro zapojit do počítače a v přehrávači videí přenastavit výstup audia z HDMI na zvukovou kartu.

bramboracka
hodnocení

No mě je to taky jasné, tomu se právě nedivím :D Právě proto se ptám, jaké je jiné řešení... Tohle mě napadlo taky, jenže problém je, že nějak nevím, jak si to v tom přehrávači přenastavím, ještě jsem to nezkoušela, tak možná to nebude tak těžký, uvidíme ;)

Jinak ta redukce scart je tato: alza.cz/... a když se dívám jen na TV, tak zvuk z repra normálně hraje ;)

Jsou přehrávače co by to měli umožňovat, ale v první řadě bych se podíval v panelu nástrojů na zvuková zařízení a tam by měla být možnost nastavit výstupní zvukové zařízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]