Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám repro Genuis SW-HF 4600 zapojené do TV přes cinche, které jsou zapojeny přes scart redukci IN/AUS. Když zapojím ntb do televize před HDMI repru nefunguje zvuk, nelze ani když repro připojím přes jack z ntb (moje televize nemá vstup na jack), jelikož HDMI přenáší i zvuk. Nejjednodušší řešení je připojení ntb do TV přes VGA kabel a repro do ntb přes jack, ale moje televize nemá ani vstup na VGA. Nevíte někdo jak mám repro zapojit, abych se mohla dívat na filmy z ntb přes TV a přitom mi fungovalo repro? Nenapadá vás nějaké řešení nebo jestli existuje nějaká redukce?
Dobrý den, pokud tomu dobře rozumím, tak z NTB do TV dostanete obraz i zvuk. Pokud má ta TV sluchátkový výstup, tak můžete vytáhnout zvuk zde a připojit na repro (v TV, ovšem, zvuk nepůjde, ale jenom z repro). Patrně by to byl kabel JACK 3,5 / 2x CINCH (samec nebo samice podle konektorů od repro). A bude to jen stereo. Zdravím!
doplněno 09.07.14 08:54:Je zajímavé, že TV má moderní HDMI, ale nemá výstup na sluchátka. Ten je většinou z boku TV, tak snad nebyl přehlédnut. A napište konkrétní typ a číslo oné TV nebo pročtěte návod k TV, zda tam není něco o audio výstupu.
doplněno 09.07.14 09:21:Máte pravdu - výstup na sluchátka tam není. Je tam jen digitální audio výstup a ten zase nepřipojíte do těch repro. Ještě bych zkusil vytáhnout zvuk z NTB (ze sluchátek nebo pokud má audio výstup) a ten připojit na repro. Jenom nevím, jestli při zapojení kabelu HDMI jde zvuk v NTB i na sluchátka či výstup. Ale, to se dá lehce vyzkoušet. Pak by šel obraz i zvuk do TV přes HDMI a ještě zvuk dalším kabelem přímo na repro.
Když nemám zapnuté repro, tak zvuk z ntb do TV dostanu přes HDMI, to ano. Ale já při filmu chci mít zapnuté repro Právě že TV výstup na jack 3,5 nemá
kdyby měla, tak by to nebylo tak složité...
Je jasné, že zvuk přenesený do TV pomocí HDMI se těžko objeví na výstupu SCARTu. Jediné řešení je repro zapojit do počítače a v přehrávači videí přenastavit výstup audia z HDMI na zvukovou kartu.
No mě je to taky jasné, tomu se právě nedivím :D Právě proto se ptám, jaké je jiné řešení... Tohle mě napadlo taky, jenže problém je, že nějak nevím, jak si to v tom přehrávači přenastavím, ještě jsem to nezkoušela, tak možná to nebude tak těžký, uvidíme
Jinak ta redukce scart je tato: alza.cz/... a když se dívám jen na TV, tak zvuk z repra normálně hraje
Jsou přehrávače co by to měli umožňovat, ale v první řadě bych se podíval v panelu nástrojů na zvuková zařízení a tam by měla být možnost nastavit výstupní zvukové zařízení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.