Nejste přihlášen/a.
Zdravim ludia, z nicoho nic sa mi zacal vypinat TV Philips. zaplnem ho za cca 3 sekundy sa vypne..Nenabehne ani obraz len slabo preblikne ako vypne TV.Skusil som rozobrat TV Vybral som Zdrojovy plosak a zacal merat. Su tam 2 tranzistory p4nk60zfp ked ich meriam multimetrom kde mam prepnute meranie diod, tak sa kazdy tranzistor chova inac.. Jedno meranie je medzi nimi rozlisne.. Oba maju 3 vyvody. Z jedneho ide stredny vyvod smerom k trafu a na druhom ide stredovy vyvod cez keramicky kondenzator. Takze niesu nijak prepojene medzi sebou aby som ich musel vypajkovat a zmerat tak. Dalej su tam schootkyho diody STTH5L06FP ; STPS8H100FP. Mal by to byt usmernovac. Ta STTH5L06FP je samostatne vedla nejakeho tranzistora 15N60C3. Ked zmeriam tuto diodu, tak je priepustna len v jednom smere.. Zase diody STPS8H100FP su dve vedla seba ale niesu prepojene medzi sebou a zmeram ich aj v priepustnom aj v nepriepustnom smere. Na multimetri mam nastavene meranie diod, Ked diodu meriam Anoda + / Katoda - tak mi ukaze hodnotu napr 410. ak anodu a katodu otocim / Anoda - / Katoda + tak mi tam stale stupa hodnota az nad 1800 a potom na meraku svieti len 1tka. Ked zase prehodim anodu katodu, spat tak zacnem merak bzucat, teda ako ze dioda je vodiva z mensim odporom ako 70 ohm. Vie mi niekto poradit? Horsie je ze uz ani tieto tranzistory a diody sa zohnat nedaju..
vyskusam.. vdaka.. presny typ neviem ten tv ma okolo 7 rokov a neviem ci mam aj niekde manual este vobec.. je to LCD ale typ neviem.. len ma zaujima ci shottkyho usmernovat co ma vlastne puzdro ako tranzistor a len anodu a katodu mozem zmerat aj v nepriepustnom smere.. Nikde nic nemozem k tomu najst...Su tam tranzistory s tymito schottkyho diodami a mylo by to cele pracovat ako spinanie pre vysoke napatie ale bohuzial teraz neviem posudit co tam moze byt zle.. tak chcem vymenit vsetky tie tranzistory su tam 3 a tie diody tie su tam 4. len ich neviem zohnat.
Citace: "Ked diodu meriam Anoda + / Katoda - tak mi ukaze hodnotu napr 410. ak anodu a katodu otocim / Anoda - / Katoda + tak mi tam stale stupa hodnota az nad 1800 a potom na meraku svieti len 1tka. Ked zase prehodim anodu katodu, spat tak zacnem merak bzucat, teda ako ze dioda je vodiva z mensim odporom ako 70 ohm".
To vypadá na zdravou diodu. Schottky v propustném směru napětí 0,41V. A v nepropustném směru, to stoupající napětí které měříte, pravděpodobně měřákem nabíjíte nějaký elyt za tou diodou, dokud se napětí na elytu nesrovná se zkušebním napětím měřidla a to poté ukáže rozpojený obvod. Při přehození A-K se zase zacne elyt vybíjet do měřidla, proto ten zkrat.
S multimetrem je to měkota. Já sem na vlastní oči viděl postaršího pána jinak zušeného elektrikáře, opravovat televizi vadaskou. Tak dlouho tam s ní náhodně něco propojoval až naběhl obraz. Pak místo ní vpájel odpor a bylo hotovo. Jinak bych si tipnul že odešel kondenzátor než polovodič. Elektrolit je nejsnáze naprogramovatelné kurvítko, zhusta používané.
doplněno 09.08.14 20:14:Omlouvám se za ty chyby. Psal jsem na tabletu a to neni ono. (Elektrolyt )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.