Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,včera ukazovaly v televizi jak někomu(nevím kde a u nás v čr ne) spadl ipad do vany a zabilo jí to.můžete mi prosím vysvětlit jak je možné že jí to zabilo vždit baterie má asi 4,8v.a nabíječka 5v.co jí teda mohlo zabít.může se mi to stát i s obyčejným tabletem .děkuji
Problém byl v tom, že měla tablet v nabíječce a ta měla údajně prodřený kabel...
viz např. zde: zahranicni.eurozpravy.cz/...
Jasně a usmrtilo jí / jeho celých "smrtelně" nebezpečných 5 V
V novinách si toho navymýšlejí, že lze věřit možná jen datu vydání
Jedině, že by spadla do vany nabíječka připojená do zásuvky, ale pak se nejedná o smrt způsobenou ipadem.
Proud sice jo, ale takový malinký. Napadlo mě jestli ten člověk neměl třeba problémy se srdcem a případně u budík (kardiostimulátor). Takoví lidé jsou pak náchylnější. Zdravý člověk ustojí i kopanec ze zásuvky či jiného zdroje a nemocného to může klidně i zabít a přitom o nemoci nemusí třeba i vědět
Nezabijí napětí (V) ale proud (A), už si to nepamatuju přesně, ale myslím, že to bylo řádově 60mA, tuším, že 30mA se dělají proudové chrániče
doplněno 07.08.14 11:42:bod pro gotrekzagary
třeba moje Nokia nabíječka má proud
in 175 mA střídavý
out 890 mA stejnosměrný
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.