Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pád ipadu do vany vs smrt

Od: tablet odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,včera ukazovaly v televizi jak někomu(nevím kde a u nás v čr ne) spadl ipad do vany a zabilo jí to.můžete mi prosím vysvětlit jak je možné že jí to zabilo vždit baterie má asi 4,8v.a nabíječka 5v.co jí teda mohlo zabít.může se mi to stát i s obyčejným tabletem .děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je to nesmysl aby malé napětí někoho zabilo. Musela si do té vany hodit i napájecí adapter, jinak to není možné.

A asi ani originalni napajeci adapter, spis neco z Ciny :)

hodnocení

1x

Problém byl v tom, že měla tablet v nabíječce a ta měla údajně prodřený kabel...

viz např. zde: zahranicni.eurozpravy.cz/...

hodnocení

1x

Nesmíte všemu věřit. I když v Rusku je možné všechno. :-D

rv*
hodnocení

1x

Infarkt. Vite, jak dlouho na nej setrila?

mopet*
hodnocení

1x
Já si myslím že dotyčný zemřel z šoku po ztrátě zařízení
ahojk

Ta smrt byla zpusobena tim ze to mel/a dotycny/a v nabijecce ten ipad :) ja to cetl v novinach

Jasně a usmrtilo jí / jeho celých "smrtelně" nebezpečných 5 V *smich*

V novinách si toho navymýšlejí, že lze věřit možná jen datu vydání *smich*

Jedině, že by spadla do vany nabíječka připojená do zásuvky, ale pak se nejedná o smrt způsobenou ipadem.

kdkek
Cloveka dokaze zabit uz 6 miliamper. Shodou okolnosti to bylo vcera v boricich mytu. Coz je nulanula nic. 20 000 voltu me nejednou pokopalo kdyz jsem koukal jestli pali svicky na fefe oprenej jednou rukou o motor s vytazenou svickou, to byl tanec. Pinckari urcite vedi... No jo neznalost neomlouva. Vice se doctete zde cs.m.wikipedia.org/wiki/Úraz_elektrickým_proudem
jsjsj
Napeti U jednotka volt nezabiji, zabiji proud I jednotka amper. Ucivo 6 tridy zakladni skoly.

hodnocení

0x

Tak taky tam snad byl nějaký proud v tom tabletu a ve spojení s vodou...

zztop*

Proud sice jo, ale takový malinký. Napadlo mě jestli ten člověk neměl třeba problémy se srdcem a případně u budík (kardiostimulátor). Takoví lidé jsou pak náchylnější. Zdravý člověk ustojí i kopanec ze zásuvky či jiného zdroje a nemocného to může klidně i zabít a přitom o nemoci nemusí třeba i vědět

repkin*
hodnocení

0x

Nezabijí napětí (V) ale proud (A), už si to nepamatuju přesně, ale myslím, že to bylo řádově 60mA, tuším, že 30mA se dělají proudové chrániče

doplněno 07.08.14 11:42:

bod pro gotrekzagary

třeba moje Nokia nabíječka má proud

in 175 mA střídavý

out 890 mA stejnosměrný

Ano, ale znáte Ohmův zákon? Aby tekl proud, je potřeba napětí. A jelikož má voda a tělo velký odpor, tak snad ani není možné, aby při napětí 5V tekl dostatečný proud k usmrcení.

2kedar*
hodnocení

0x

Klasická Darwinova cena.! Už jen to... tahat Ipod do vany, je blbost. Navíc, pokud tam je zapojený adaptér,

který může do vany spadnout. Přirozený výběr zkrátka funguje. *palec* *smich*

hodnocení

0x

Mě spíš přijde reálnější možnost, že ten adaptér probíjel. Nejdřív dostala pecku do rukou, ve kterých držela tablet a ten následně upustila do vany. V kombinaci se zásuvkou bez chrániče bylo hotovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]