Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbité USB

Od: martinwarrior* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, mám problém s mojí 16 gb flashkou. Normálně jsem si na ni nakopíroval tři filmy a po týdnu když jsem ji vložil do PC tak mi vyskočila hláška, že USB je porouchané a mám ho opravit ... Windows se chvíli pokoušel flashku opravit ale poté napsal, že to nejde a mám to skusit znovu... a tak to píše znovu a znovu... nejde nic kopírovat na flashku ani z ní. formátování jsem také zkoušel a neúspěšně a když zapnu vlastnosti tak vůbec nejde vidět velikost flashky velikost je 0 kb... nevíte někdo prosím co s tím? :(

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, patrně je flashka již porouchaná a to neopravíte. Pokud jste ji pouze vytahoval z USB bez předchozího odpojení v systému, tak tomu tak bude. To formátování asi hodí chybu a ani se nedokončí. Možná by se ještě mohlo zkusit formátovat pod OS Linux. Zdravím!

doplněno 06.07.14 16:20:

No, tak já jsem již "ovlivnil" dvě flashky. Ale, částečně jsem je zprovoznil formátováním pod OS Linux.

To vypadá na fyzické poškození a to se neovlivní. Pokud vypojím flashku bez odpojení v systému, tak se maximálně poškodí data. Jestli je na flashku ještě záruka, tak reklamovat. Pokud ne, tak už ji moc šancí nedávejte.

doplněno 09.07.14 15:13:

@nomohakon, když porovnám dnešní ceny flash disků a dřívější, tak se to nedá srovnávat. Stále tu mám funkční flashku APACER, kterou jsem kupoval před asi 7 lety. Má kapacitu půl giga a stála tuším 5 stovek. Dnes se za tu cenu koupí přinejmenším 8 GB.

ferda371
hodnocení

0x

Dnes le USB flash na facku...(pár Kč)...koupi novou...to bych vůbec neřešil!

Ehm... pár set Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]