Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows phone?

Od: minimimi* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit ohledně výběru telefonu s windowsem. Je celkem jedno jaká značka ho bude mít a kdyby byly i duální tak taky nevadí. Když prohlížím net tak tam jsou jen windowsy 7. Nemáte nějakou radu či tip? Předem díky za odpovědi :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

how
hodnocení

1x

Prosím pěkně, mobil, který měl operační systém Windows Mobile, tedy WM7 (sedničky) se již neprodávají cca 2 roky. Telefon se systémem Windows Phone jsou osmičky. Toho času se nic jiného neprodává, než právě WP8, resp. WP 8.1. Pokud chete mobil s WP8 pak si kupte nějaký model od Nokie. Jedná se o řadu Lumia. Těch modelů je hodně, záleží na pěněžence a jak by měl být velký a jakou preferujete výbavu. Všechny Lumie, ikdyž ho koupíte se systémem WP8, dostanou, resp. dostávají nyní upgrade na WP8.1. Lumia má oproto ostatím značkám jistou preferenční výhodu v podpoře upgradu a také drtivá většina Lumií má v základu velmi kvalitní navigaci zdarma včetně mapových podkladů zdarma. Tedy záleží na vaší kapse a požadované velikosti a HW výbavě.

minimimi*
Telefon chci pouzivat jako fotak, pocitac,... No proste na vsechno. Doporucite mi primo nejaky typ?
jpk

Mobil jako počítač používat nejde. Víte, ono slovo na "všechno", to bych vám doporučil model Lumia 930. Ten je na všechno, s vynikajícím foťákem, ale nevím, zda 13 tis není na vás moc. Bohužel nepíšete, kolik máte peněz a kolik palců by měl mít displej.

mcbain*

Mobil je dnes na telefonování, jako náhrada běžného fotoaparátu, MP3 přehrávače, MP4 přehrávače, jednoduché herní konzole a GPS navigace. Nic dalšího od něj nečekejte. I tak je toho dost.

Jste-li starší človíček (40+), budete mít asi problém s ovládáním velkého množství funkcí.

Funkci počítače Vám zatím žádný mobil nenahradí.

Nenahradi jak komu. Co naprosta vetsina lidi v PC pouziva? Mailuji, chatuji, brouzdaji po netu, koukaji na youtube, pro telefony existuji pouzitelne kalkulacky, tabulkove editory, textove editory, lze si precist knizku, nahradi platebni kartu, dalkovy ovladac k TV a i treba k fotaku, diktafon, kalendar, lze sdilet data, hlidat deti, dum, vytvori wifi hot-spot ... a je toho mnohem vice.

Samozrejme, ze maji sva omezeni, hlavne kvuli velikosti displeje, ale pro cloveka, ktery ma PC pro sdileni fotek na facebooku jsou dnesni telefony vic, nez plnohodnotne nahrada.

Kdyz jsou potreba pokrocile programy nebo hry, tak samozrejme stacit nebude, ale to je jako s cimkoliv jinym. Ve vetsine oboru existuji vzdy univerzalni hobby veci pro bezne lidi a lepsi, drazsi profi pro poradnou praci.

Přesně tak, od té doby, co jsem si pořídil Note 3, pc již téměř nezapínám, zcela ho nahradil.
minimimi*
hodnocení

No ale který typ teda zvolit? S Androidem nemám zkušenosti a někde jsem se dočetla, že se dá lehce napadnout, ale nevím co je na tom pravdy. Doporučili by jste mi teda nějaký?

Jak je to s napadením androidů nevím ,zatím mne nikdo nanapadl.Ale Měl jsem Moto200MPX nevím číslo OS (WM -2003?,nwn) nyní mám po předchozích "blbých"mobilech druhého androida (1. jsem dal synovi)a vůbec nebyl problém přechodu na chytrý a dokonce na androida.Jediný problém jsem měl s dotykem,než jsem si zvykl na jiné ovládání!

PS a o věku to taky není je to jen a pouze o bloku v hlavě-buďto je tam blok-jsem starý -á, a tyto novinky nejsou pro mne,nebo tam ten blok není a dokážu vše co chci.(teda téměř!)

hodnocení

0x

Omlouvám se, pokud to není odpověď, kterou čekáte a taky, že jsem si nepročetl odpovědi dole, tak možná budu psát to samé, ale z vlastní zkušenosti, Wondows Phone s W8 je ta největší ********, kterou jsem kdy viděl, takže do toho rozhodně nechodit! Doporučuji IOS/Android , ty jsou na mobily daleko, ale daleko lepší.

rv*
hodnocení

0x

Pokud chcete něco jiného, než android, musíte pro to mít nějaký důvod. Pokud tomu nerozumíte, je android vzhledem k poměru užitek/cena dobrá volba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]