Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat transformátor ze schématu

Od: harmik odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

minulí týden mi odesel prehrávač. rozdělal jsem ho a začal hned u trafa a zjistil jsem ze má přepálený primární vynutí. Na internetu jsem nasel kompletní pdf k produktu, ale podle jejich oznacení v dokunentaci jsem ho na internetu nenašel. A to ani na trafu neni nic napsáno ani písmeno. Zajímalo by mě, jestli to někdo pozná podle schématu zapojení? Chci si nechat navinout nové trafo od spolecnosti jkeltra.cz/... , ale nevím ty sekundární hodnoty. prosim koukněte na pdf a poradte.

Předem děkuji za odpověď

Jak poznat transformátor ze schématu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na CN 09 je jedno vinutí co má 32V (mezi 1-2) a pak vinutí s odbočkou, jedno má 5V a druhé 8V. Pak je ještě jedno vinutí s odbočkou na CN 016 ale tam to není podle čeho určit, chtělo by to celé schéma. Po usměrnění to napětí vyleze zhruba 1,4x, ale to ničemu nevadí, naopak je to potřeba kvůli stabilizátorům.

Průřez drátů se určí dle originálu...

harmik
hodnocení

Děkuji za nastínění některých hodnot. Pokud by jste měl čas, kouknul by jste na schéma? leteckaposta.cz/... je to kompletní schéma od výrobce

Že mě to netrklo hned :-D

Ty vývody co jsou na CN 016 jsou napájení fluorescenčního displeje, takže mezi 1 a 3 je napájení žhavení katody toho displeje, ale nikde není uvedeno jaké má napětí, bývá to kolem 1-3V. Jedině zjistit parametry toho displeje ( VFD 201 ).

111®
hodnocení

1x

transformátor je označenTX POWER

Fakt vyčerpávající odpověď. Ta si opravdu zasloužila obodovat (já to nebyl *smich* ).

prog*
hodnocení

0x

Dobrý den,a když to trafo pošlete do toho obchodu tak by mohly zjistit parametry podle toho starého.nevím přesně jak se to počítá ale podle počtu závitu.možná by vám tam podle toho starého vyrobily nový.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]