Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Satelity GPS - poplatky?

Od: helmut odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

již docela dlouho vlastní chytrý telefon s operačním systémem Android, ale až nyní jsem si vyzkoušel stáhnout GPS Navigaci. Používám Map Factor. Ale k tomu aby aplikace správně fungovala, tak musím v nastavení telefonu povolit satelity GPS.

Zajímalo by mě jestli když to udělám a poté budu navigaci používat (např. 5 hodin cesty), tak jestli mi to operátor zaúčtuje a nebo zda li je použití satelitů zdarma.

Je mi jasné, že se platí za přenos dat, ale nevím jestli to nějak souvisí s GPS.

Děkuji za objasnění

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x

GPS není zpoplatněná, ale apliakce může vyžadovat připojení na internet (stahování map, hledání cesty, atp.), což už zpoplatnění je (dle tarifu operátora)

hodnocení

0x

platíte jen za přenesená data, většinou jsou v nějakém balíčku. GPS je úplně zdarma.

Map Factor umí i offline režim, tzn že by ani neměla chtít žádná data navíc. Můžete zkusit vypnout připojení (data) do sítě a zkuste zda naviguje - v tom případě je její provoz úplně zdarma. :)

hodnocení

0x

Jak pisete, zaplatite pouze za prenos dat. Za GPS ne neplati. V pripade, ze si nainstalujete offline navigaci, nebudete platit ani za data. Nektere offline navigace jsou zdarma jako ta, kterou pouzivate. Pozor jen na aktualizace, ty provadejte zdarma pres WIFI

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]