Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohybové čidlo osvětlení

Od: iiwetkka odpovědí: 7 změna:

Dobrý den všem,

možná jsem trochu bláhová, ale už nějakou dobu se snažím najít pohybové čidlo podle mých představ. Potřebovala bych, aby to fungovalo nějak takhle:

Když se před čidlem např. mávne rukou (třeba 20 cm od něj), chci aby se mi světlo rozsvítilo a aby svítilo zase do té doby než opět mávnu rukou před čidlem.

Už to hledám docela dobu všemožné po Internetu a nemůžu, bohužel, nic najít.

Poradí mi někdo, zda se to dá někde koupit?

Děkuji za rady a přeji hezký den,

Jelínková Iveta

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hlad007*
hodnocení

1x

Na to nestačí čidlo, to jenom zaznamená pohyb něčeho teplejšího vůči okolí ve svém zorném poli.
Pokud potřebujete stejným signálem jednou zapnout a podruhé vypnout, pak potřebujete nějaký klopný obvod, tj. nějakou logiku zapojenou za to čidlo. Zkusil bych nějaké stavebnice pro kutily, v nějaké prodejně se elektronickými součástkami Vám jistě poradí.

zajixxx*

K jakému účelu to hodláte použít? ... Třeba existuje přímo konkrétní výrobek pro vás. (Tj. kapacitní spínače - bezdotykový vypínač - třeba pod pracovní dskou stolu atd.)

hodnocení

0x

Tak to opravdu neseženete. Pokud by něco takového existovalo, pak uděláte krok a přetnete paprsdek, světlo se rozsvítí, uděláte druhý krok a světlo zhasne, pak rozsvítí a tak dále. Takováto funkce opravdu není poptávána. Vám se jedná o klasické vypnutí a zapnutí světla vypínačem, ale chcete to bezkontaktně. Takže klíčenka a aktor z nějakého RF systému. Je však důležité vědět k čemu to potřebujete. Pak se něco nechá navrhnout.

iiwetkka
hodnocení

Mockrát Vám děkuji. Přesně tohle jsem potřebovala. :) Ještě nikdy jsem se s tímhle nesetkala a teď to chce jeden klient do skříně na světlo. :) Možná trochu divné, ale náš zákazník náš pán. :)

Ještě jednou moc děkuju. :)

monkey

Nemáte zač. Podobné senzory pohybu (mávnutí) se používají např. v osvětlených zrcadlech do koupelen.

hop®

I já děkuji za poučení, vůbec jsem nevěděl, že něco takového existuje! *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pohybové čidlo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]