Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpojování mikrovlnky

Od: rasmus odpovědí: 15 změna:

Digitální hodiny na mikrovlnce nepotřebuji. Navíc v mikrovlnce ohřívám jednou za 3-4 dny. Myslíte že mikrovlnka v pohotovosti spotžebuje hodně proudu? Vyplatí se na přívodní šňůru dát vypínač? To samé s wifi routerem?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

1x

Digitální hodiny na mikrovlnce zerou rozhodne vice energie nez spotrebice ve stand by rezimu a dokonce i vice nez router. Takze klidne odpojovat.

zajixxx*

Řešíte tu prkotiny - resp. jednotky wattů.

doplněno 29.06.14 14:26:

Ani display mikrovlnky se neušetří - ten bude klidně funkční i déle než tazatel.

mases*

jediný co ušetří je displej ty mikrovlnky,takže v podstatě nic...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Podobné věci vůbec neřeším, protože výsledek by byl takový, že bych tu měl desítky vypínačů. Každý spoj, kontakt, je potenciálním zdrojem problémů. Tedy i vypínač navíc. Ta úspora energie podle mě za to nestojí. Ale to je jenom můj názor.

osel59

To vůbec neřeš. Mám ve stand-by režimu doma vše. Odpojuji jen v případě delší nepřítomnosti, to ale vypínám i vodu a plyn. Jde spíš o bezpečnost, na úspory bych se v...prd. Určitě se zde objeví i opačný názor, je to věc každého člověka

hodnocení

0x
Pocitam ze usetris tak 5kc mesicne. Takze ten vypinac bude trvat nez zaplatis a pak budes vydelavat :-D
mases*

Kašli na to,jestli chceš usetřit tak vypni ledničku,bojler atd :)

zajixxx*

xDD A ještě klidně odpojte i zvonkové trafo, co běží pořát :)

mases*

Nebo rovnou vypni hlavní vypínač,to už pak ušetříš dost :D

praivo*

Počítáš celkem dobře.

Odpojování mikrovlnky

cuca*
hodnocení

0x

A nejdou ty hodiny vypnout?

Ja si koupila mikrovlnku, hodiny jsem nenastavila a tim padem se vypina cela, zadne hodiny.

hodnocení

0x

Jen tak mimochodem - zkuste si změřit odběr vypnutého počítače. Může brát i 20W.

dzordz*
hodnocení

0x

Já ji vždy okamžitě odpojuju, ale to proto, že jediný možný kabel k ní vede místama, kde by se o něj zakopávalo :)

hodnocení

0x

A neni lepsi koupit mikrovlnku bez hodin?
Nez se v tom jeste v zaruce stourat a po zaruce uz to nema obcas cenu.

jmhad*
hodnocení

0x

Ale při dlouhodobé nepřítomnosti je lepší to vytáhnout ze zásuvky. Nejde ani o spotřebu,ale o možnost zahoření v době nepřítomnosti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]