Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké sluchátka jsou nejlepší?

Od: janek* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

jaké sluchátka byste doporučili pro poslech hudby, chtěl bych nějaké skladné (pecky), podmínkou je odolnost proti zlomení kablíku, protože s tím se nejčastěji potýkám - ulomený drátek, takže nehraje jedno sluchátko apod. Díky všem za tipy a zkušenosti!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sanka*
hodnocení

0x

Za sebe mohu doporučit urbeats by dr. dre - samozřejmě cena je vysoká,ale kvalita zvuku je opravdu jinde..Rozdíl poznáte už když si je poprvé nasadíte..A kolikrát už jsem si říkal,že kabel mám v háji a pořád je v pořádku,dokonce jednou se mi pecky poškrábaly - měl jsem je v kapse spolu s drobnými mincemi,říkal jsem si moje chyba co se dá dělat a vložil je do pouzdra,které jsem k tomu dostal,když jsem je poté znovu vyndal,škrábance byli pryč,takže to možná funguje jako leštící pouzdro u brýlí..Navíc dostanete 3 náhradní druhy špuntů,aby jste si mohl vybrat ty které padnou vám..

dzordz*

Neskutečně předražená ptákovina s dost špatným zvukem.

Nejlíp mi pořád znějí Sony MDR-EX300SL, ale už se nevyrábějí, možná ještě někde v zahraničí seženete. Případně vybrat některého z jejich nástupců.

fido*
hodnocení

0x

jedině Tesly. Ty nové jsou všechny na prd, po čase se ulomí drátek nebo praskne repro. Já používám sluchátka s 8Ω nebo vlastně 16Ω? Ale mám je co si pamatuji, skvělý poslech a není šance na zlomení nebo přerušení kablíku.

Je potřeba si vybrat. Buď koupíš levné šunty, nebo staré těžké stroje...

Ale teď vážně: S tímto problémem se potýkám večně, dávám na to poror, netahám, vzorně skladuji a stejně za rok nebo dva přestanou fungovat. Musíš se rozhodnout tak silný kablík jsi ochoten na tom mít. Čím silnější tím déle vydrží.

Jaké sluchátka jsou nejlepší?
janek*
hodnocení

Je mi jasné, že čím menší drátek, tím víc náchylnější, ale velké, pořádné sluchátka už mám a chtěl bych jedny menší cestovní, které se dají třeba dát i do kapsy...myslíte si, že když je kablík plochý a ne kulatý, tak má větší životnost?

stirecek*

Když všude vidím, jak to mladí cpou do kapsy, chodí s tím všude možně, tak je jasné, že ten kablík nic nevydrží. Kup si ty nejlevnější, měsíc ti v kapse vydrží, možná, pak koupíš další...

Sluchátka co mají výborný zvuk a jejich kablík vydrží opravdu hodně (ověřeno během několik let) jsou EVOLVE EP 630

doplněno 27.06.14 18:20:

Omlouvám se za chybku, ne Evolve, ale Creative *hi*

fido*

nojo, je to o pohledu na věc, dávat si špunty do uší, to je uplný humus a skvělý náběh na záněty... Ale to je jen můj pohled. Já raději pecky, jiný zase špunty ... chápu ...

fido:

Náběh na záněty je to jen pro toho co nedodržuje základní hygienu uší a pecky sice mohou mít papírově sebelepší rozsah kmitočtů, ale uchem ty nejnižší nebudeš vnímat ani kdyby ses rozkrájel, u špuntů co vykmitá membrána to se přenese na ušní bubínek a s tím je spojena i podstaně vyšší účinnost.

fido*

jj špunty jsem zkusím, nedá se to srovnat, ale to odpojení od reality a tlaky, není moc dobré. Navíc dítko s takovými špunty vběhne do cesty rychleji než s peckama... Ale nic proti tomu co každému vyhovuje :)

Jo, s klasickými špunty, nebo sluchátky typu Koss plug to chce opatrnost a dítkům bych je rozhodně nedával, jenže dítka taky ještě nemají pojem o trochu lepší kvalitě zvuku, tak jim bohatě stačí pecky :-D

fido*

ono je pořad rozdíl jaký kablík. Moje první mp3 měla kablík potažený tkaninou a kdyby ten kousek co byl od rozbočky ke sluchátkům neztrvdl, jsou funkční dodnes. Dcera vloni někde vyhrála nějaké sračkové mp3 sluchátka, které se nedaly poslouchat. Kablík jsem ale obdivoval, byl asi 1.5 mm široký pogumovaný, ale sluchátka hnus. Dostala nové Geniusky, co hezky zní, ale dratky se přetrhaly. A tak jako každy čech se zlatýma ručičkama jsem z toho udělal jeden kus a ted hrají výborně. Plochý kablík, jak široký, ... do melounu nevidíte a do kablíku taky ne. Ne potreba vědět zda tam jsou 3 tenoučké dratky nebo pletenka, kterou skoro nikdo nedělá , aby ušetřil. V podstatě, plochý jsou dva kulaté vedle sebe. tak jde o to kolik vydrží.. Je to boj.

hodnocení

0x

Já mám ke spokojenosti už více než rok Sennheiser CX200. Kablík je takový pružný, takže mi zatím vydržel i psí kusy a hrají dost slušně.

fatalwir:

mohu tě ubezpečit, že ty Creative zní ještě slušněji a kablík je téměř nezničitelný, co už jsem s nima viděl dělat a mají za sebou už asi 5let provozu a v pohodě a to stojí polovic. U Sennheiser platíš hlavně značku a už dávno nejsou to co to bývalo, já skoro denně přicházím do styku s profi Sennheiser a téměř jediný zdroj závad je kablík, je fakt, že je krásně ohebný, ale dlouhodobě nevydrží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]