Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volané číslo je dočasně nedostupné z důvodu možného zneužití

Od: elisa24® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, když jsem zavolala na jedno anglické číslo, tak to hlásí: volané číslo je dočasně nedostupné z důvodu možného zneužití. Na o2 řekli, že je možné, že byl mobil dotyčného ukraden. Proč to ale najednou mluví česky? Když bylo číslo nedostupné kvůli vypnutí mobilu, mluvilo to anglicky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mamutik
hodnocení

2x

Tuto hlasku dostavam i ja, kdyz z meho dvou SIMkoveho telefonu pouzivam nemecke cislo (ziju na pul zde a na pul v Nemecku). Po nekolika minutach se opet muzu dovolat. Pomaha, kdyz druha strana zavola nebo poslo SMS, pak mam cely pouziti bez problemu. Muj nemecky provider je zde prihlasen do site pres o2. Problemy mam i kdyz volam ceske cislo. Tento fenomen se u mne zacal projevovat v utery 27.7. Nevim zda je to nahoda, nebo to ma neco spolecneho s o2. Kdyz vsak zmenim automaticke spojeni pres o2 v siti na priklad manualne na T-Mobile, problemy nemam. Nemuzu vsak tvrdit, ze to dela poue o2, tech pokusu jsem provedl malo, radove desitky.

luborh
hodnocení

2x

Volal jsem z Čech z německého čísla na německé(neuložené) a slyšel tuto hlášku. Když jsem použil k volání českou simku tak jsem se normálně dovolal.

hodnocení

0x

Treba neni tato hlaska namluvena v cizi reci.

lmgify
hodnocení

0x

Nektera anglicka mobilni cisla pouzivaji podvodnici typu nigerijskych podvodu. Presmeruji si toto anglicke mobilni cislo nekam jinam do sveta na jiny telefon.

Napada me, ze nejaky cesky podvodnik si takove cislo v Anglii pres web zridil a presmeroval si ho (opet pres web) nasvuj cesky telefon. Jenze lidi, ktere uz okradl, si stezovali a tak jeho ceske cislo odrizli a proto pri presmerovani slysis to, co by se ti normalne ozvalo i pri primem zavolani na to ceske cislo.

Jestli se ale nemylim, tak za ten hovor do Anglie by jsi porad ale mela platit, i kdyz jsi ve vysledku obloukem presmerovana zpatky do CR na chybove hlaseni.

Proc vubec potrebujes volat na anglicke cislo? Jses si jista, ze to neni nejaky podvod? Jak jsem psal, casto je to priznak podvodu (fiktivni kupce neceho, co prodavas; penezni prevody apod.)

hodnocení

Dřív na to číslo volat šlo.

lmgify

To prece nevylucuje nic z toho, co jsem napsal.

Krome toho to vysvetleni vyse, ze mozna majitel ten telefon ztratil a tak ted poskytovatel "zaparkoval" jeho volani na to hlaseni o docasne nedostupnosti, je take mozne.

Kdyz jsi tam predtim volala, mluvila jsi s nimi cesky? Platila jsi za to jako za zahranicni hovory? Je to nejake cislo, ktere muzes sdelit? Jako ze je to treba nejaka soutez nebo tak, na jejiz telefonni cislo volas?

hodnocení

Je to Angličan, mluvila jsem s ním anglicky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]