Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jako zařízení pro reprodukci zvuku používám gramofon Tesla NZC300 + reproduktory Tesla ARS 9206-10.
Občas se mi stane, když mám do zesilovače připojená sluchátka a je úplné ticho, hlavně večer, že na zesilovač "chytnu" nějakou rozhlasovou stanici (předpokládám s amplitudovou modulací, spíše dlouhé nebo střední vlny, protože nikdy není česky), což mě občas dokáže i trošku vyděsit, když se do úplného ticha začne ve sluchátkách objevovat cizí hlas, který po několika vteřinách zase odezní.
Mě by zajímalo, čím to může být způsobeno, a jak tomu předejít, jestli to tedy nějak vůbec jde.
Zvuk z počítače mám připojen přes vstup zesilovače stíněným kabelem (1,5 m), hlasitost mám na gramofonu trvale nastavenu lehce nad polovinou, reguluji ji přímo v počítači.
Pokud by někdo věděl, budu rád, začínám si zvykat, ale někdy je to opravdu nepříjemné, jakoby mi někdo začal šeptat za hlavou, když jsem v pokoji sám, fuj
Jen doplnim, ze Ulozto ma navod a schema . Je to pekne a ciste zapojeni s MDA810 a zadnymi civkami.
Do ktereho vstupu mas pripojeny ten kabel? Co je tam za symbol? Mas spravne uzemnene to stineni na kabelu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.