Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Foťák nejde zapnout

Od: ydal odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

mám foťák Nikon Coolpix S6100. Půl roku jsem jej měla v obalu v šuplíku a nevšímala si ho. Když jsem ho dnes zkoušela zapnout, nereagoval. Takže mě napadlo, že je vybitý. Dala jsem ho nabíjet a nic. Nesvítí kontrolka nabíjení. Takže jsem ho ještě zkusila připojit přes USB k počítači a taky žádná reakce. Nestalo se Vám někdy něco podobného? Má cenu jej nechat opravovat? Bohužel je už 3 měsíce po záruce :(.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2kedar*
hodnocení

0x

Je tam AkuPack, nebo tužkové baterky.? Změřit napětí na nabíječce.

ydal
hodnocení

Je tam AkuPack, změřit napětí na nabíječce bohužel nemám čím :(

Zkuste to nechat na nabíječce déle, ono došlo k hlubokému podvybití a baterka se musí malinko vzpamatovat. V takových případech teče do baterky hodně malý proud a nabíjecí obvody ani neindikují nabíjení. Pokud baterka neumřela úplně, tak po nějaké době by se to mohlo chytnout. Chce to trpělivost, může to trvat dost dlouho...

Tak jen pro upřesnění, to co se stalo vám, už jsem zažil na několika zařízeních co byly odložené dlouhodobě v šuplíku. Dokonce někteří výrobci to i doporučují v návodech, když se nenabíjí, tak prostě být trpělivý a vydržet.

2kedar*

Doporučuji vzít foťák do nějakého obchodu, kde se prodávají a tam Vám jistě poradí a v případě nabídnou vhodný AkuPack.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pokud dřív fungoval, tak není pravděpodobné, že by odešlo nabíjení. problém bude v baterii. Takže buď oživit nějakým způsobem tu původní, alespoň na vyzkoušení nějaké reakce nebo vyzkoušet jinou. To bych udělal jako první.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]