Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olověná 12V baterie má 1,9V Nabít?

Od: vlk95® odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer,

svou blbostí jsem zapoměl ve svém 7Ah 12V bezúdržbovém olověném akumulátoru zapojenou nabíječku (dc-dc měnič na 5V) Nic k ní nebylo připojeno, ale samotná nabíječka něco "žere" a taky má na sobě malou ledku. Pár týdnů to jelo v poměrně vybítém akumulátoru, a když jsem si toho dnes všimnul, tak měl akumulátor už jen 1,9V. Okamžitě jsem ji připojil na jednu nabíječku 14V 200mA max. Pomalu se zvedalo napětí, ale zatím se zastavilo 8,4V a dál nejde. Nechám to na zdroji připojené, třeba se "probudí" ale spíše bych řekl že je už mrtvá. Co myslíte vy?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, nejspíše bude po ní, ale pokud máte někoho, kdo má pulzní nabíječku např. C-tek, tak ta by ji mohla ještě zachránit. Případně zkusit zdroj, nabíječku s napětím, teď se neděste, až 18 V, ale omezit proud a nabíjet někde, kde nehrozí škody, pokud by se něco stalo (např. exploze). Pulzním proudem, či zvýšením napětím by se měl rozrušit sulfát, který nedovolí zvýšení napětí aku. Při manipulaci raději používejte ochranné brýle.

hodnocení

Teď jsem ji znova změřil, a už má 12,3V

gumidek*
hodnocení

0x

Něco jsem našel. mohlo by to pomoci před vyhozením :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]