Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký foťák od Panasonicu?

Od: mikee* odpovědí: 8 změna:

Který si myslíte že je lepší? :)

Panasonic DMC-FZ7

Panasonic DMC-FZ8

Panasonic Lumix DMC-FZ50

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já osobně Panasonic nedoporučuji obecně, tato firma ve mně nikdy nevzbuzovala důvěru, hlavně provedením svých výrobků uvnitř.

praivo*

Zrovna dnes jsem porovnával fotky z PowerShotu SX100 a ze svého Lumixu DMC-LZ2 a musím říct, že na žádné jiné fotce z kompaktu jsem neviděl víc šumu než u toho PowerShotu. Takže za mě Panasonic klidně.

On je šum jediné kritérium kvality fotoaparátu? :)

praivo*

Ne, ale tohle je podle tebe dobrá fotka (100% výřez - režim Auto, 1/60 s, ISO 400, f/2.8)?

Jaký foťák od Panasonicu?

praivo:

a proč si nedal na porovnání stejnou fotku s toho Panáka, ty jsou všeobecně známe že sice mají menší šum protože jej softwarově rozpatlají a pak chybí detaily, nahledě na to, že pokud bys sem nedával zvětšený výřez tak by ten šum patrný nebyl. Z těchto zkoumání fotek pixel po pixelu už jsem docela dávno vyrostl :-D

Prostě já říkám, že od Panasonica bych nechtěl nic, ta firma mne nikdy neoslovila svými řešeními a pečlivostí konstrukce, jediné co se jim povedlo je asi jen SD karta, jinak mne moc nenapadá s čím vlastním obohatili moderní elektroniku :)

praivo*
Tak jo, 100% výřez z Lumixu:
Jaký foťák od Panasonicu? #2

praivo:

vidíš každé má své, šum sice není tak výrazný, ale jsou tam známky "rozpatlání" a je tam vidět výrazná aberace. Stejně by to na porovnání chtělo totožné snímky, tohle je o ničem.

2kedar*
hodnocení

0x

Já mám už starší kousek Panasonic-Lumix DMC FZ28. Má 10.megapixel a 18x Zoom. Zatím jsem spokojený, ale radši sebou vláčím i náhradní nabitý akumulátor. Ale v poslední době se mi projevila zajímavá závada. Někdy "zamrzne"

a já ho musím vypnout/zapnout a někdy dokonce vyndat a znova vložit baterku, aby se vzpamatoval.

Vzhledem k jeho stáří mu však nějaké ty vrtochy odpustím. :) Na amatérské vyblbnutí to stačí.

doplněno 25.06.14 20:55:

Ale dnes bych už pořídil něco se snímačem CMOS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]