Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v pokoji je pouze jedna zásuvka a dvě krabičky, ve kterých jsou takovéhle věnečky. Chtěl bych z něho udělat zásuvku, ale jsou v něm pouze černé a žlutozelené kabely.(FOTO) Lze to? Popřípadě jak? Děkuji za odpověď
kdo ví, od čeho ta krabička je. nebylo by lepší z té jedné zásuvky vytáhnout další. jsou na to dělané a kabel strčit do lišty
v tý zásuvce jsou volný šroubky pro připojení na další zásuvku. připoj to stejně jako je to tam. nezapomeň shodit jistič, pro jistotu
To je normální zapojení v paneláku.Já v něm bydlím 25 let a všechny zásuvky jsou zapojeny stejně. Je to ještě dvou vodičové zapojení TN-C. Fáze na levo,nulák na střed a napravo.
doplněno 21.06.14 18:26:Tolik drátů tam je proto,že je to nasmičkované do další zásuvky.
já bych vyšel z té zásuvky.koupil bych cyky 3x2,5,hnědý bych zapojil doleva pod ten černý na ten samotný šroub,žlutozelený doprostřed dolů na ten měděný šroub,modrý doprava nahoru na spodní volný šroub a pokračoval bych k další zásuvce.jen si spočítejte,kolik máte na jističi zásuvek,nepřekročte celkový počet 10ks.podotýkám,nejsem elektrikář,tak si toto ověřte.jo a na té spodní krabičce bych pospravoval zapojení drátů,zdá se mi,že ten hliník teče a dlouho držet nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.