Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit zásuvku z tohoto věnečku?

Od: michal15800 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, v pokoji je pouze jedna zásuvka a dvě krabičky, ve kterých jsou takovéhle věnečky. Chtěl bych z něho udělat zásuvku, ale jsou v něm pouze černé a žlutozelené kabely.(FOTO) Lze to? Popřípadě jak? Děkuji za odpověď

Jak zapojit zásuvku z tohoto věnečku?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

kdo ví, od čeho ta krabička je. nebylo by lepší z té jedné zásuvky vytáhnout další. jsou na to dělané a kabel strčit do lišty

michal15800
hodnocení

Ta zásuvka mi taky nepřijde zrovna dobře připojená... a je tam ještě jedna krabička, ve které není tolik drátů...

Jak zapojit zásuvku z tohoto věnečku? #2
Jak zapojit zásuvku z tohoto věnečku? #3
olaf71*

v tý zásuvce jsou volný šroubky pro připojení na další zásuvku. připoj to stejně jako je to tam. nezapomeň shodit jistič, pro jistotu

eraser

Kto zapájal tie oba drôty pre PEN aj tie dva pre fázu vo svorkovnici asi nepozná rotáciu skrutiek, tie konce sú všetky prichytené z opačnej strany, tzv. do protismeru pritiahnutia.

doktpr365*
hodnocení

0x

To je normální zapojení v paneláku.Já v něm bydlím 25 let a všechny zásuvky jsou zapojeny stejně. Je to ještě dvou vodičové zapojení TN-C. Fáze na levo,nulák na střed a napravo.

doplněno 21.06.14 18:26:

Tolik drátů tam je proto,že je to nasmičkované do další zásuvky.

olaf71*

na první fotce je na svorkovnici vlevo o jeden drát méně,proč?

ovczaak*

mslm,že není,jeden bude příchozí,dva odchozí a ten jeden černý je podivně zamotaný a spojuje ty dvě svorkovnice,asi

ovczaak*
hodnocení

0x

já bych vyšel z té zásuvky.koupil bych cyky 3x2,5,hnědý bych zapojil doleva pod ten černý na ten samotný šroub,žlutozelený doprostřed dolů na ten měděný šroub,modrý doprava nahoru na spodní volný šroub a pokračoval bych k další zásuvce.jen si spočítejte,kolik máte na jističi zásuvek,nepřekročte celkový počet 10ks.podotýkám,nejsem elektrikář,tak si toto ověřte.jo a na té spodní krabičce bych pospravoval zapojení drátů,zdá se mi,že ten hliník teče a dlouho držet nebude.

eraser

Ak je to TN-C, tak modrý drôt zostane nepoužitý a trochu dlhší PEN sa privedie na kolík a zároveň sa prepojí s N.

doktpr365*
hodnocení

0x

Dohadovat se kolik kde je drátů a kam vedou na dálku asi nebude to nejlepší.Já to dělal tak když jsem potřeboval zjistit kam co vede,že jsem to rozpojil a prozváněl dráty nebo odpojoval po jednom a zkoušel co nefunguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]