Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod VHS do PC

Od: lem odpovědí: 12 změna:

Žádám o pomoc při převodu VHS do PC. Procházela jsem staré fora na tohle téma, nicméně jsem opravdu laik a obracím se na vás s konkrétním případem.

Prvně jsem zkoušela převod přes kameru: rekordér přes cinche do AV vstupu do kamery, pak z kamery do PC přes DV "díru". ---- PC na kameru reaguje a neměla jsem problem v převodu miniDV, nicméně s rekordérem a vyndanou miniDV z kamery program v PC hlásí "notape" ---- je možné, že je to kvůli neodblokovanému AV vstupu v kameře? / jak odblokovat?

Po tomhle nezdaru přemýšlím o koupi grabbu? /což se mi nechce, přece by to mělo přes kameru jít?

Mám k dispozici:

Hi-Fi video rekordér DAEWOOD Q757K /vstup na SCART, CINCHE

kamera GR-DVL150E / DV, AV, PC, S

starý PC / nejspíš bez TV karty, jak přesně to poznam?

Budu vděčná za dobré nasměrování!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Anlogové video nahrávky mezi něž VHS patří bez videograbberu nebo TV karty do PC s analogovým videovstupem těžko do PC přehrajete.

denie
hodnocení

Proč ne pomocí A/D převodníku v DV kameře?

Ano, pomocí převodníku kamery to lze. Sám jsem několik videí takto přenášel. Kamera ovšem musí mít tento převodník. Pokud nemá, tak nějakou TV kartu.

doplněno 21.06.14 22:56:

Už jsem to našel v manuálu mé sony. V kameře musí být kazeta a zapnuto na ní nahrávaní (REC) plus ( II ) pause.

doplněno 21.06.14 23:10:

No tak to je pěkná kravina. Tohle platí při nahrávání na kazetu kamery. Ale jistě vím, že to jde převést do PC přímo z rekordéru přes kameru. Dělal jsem to dávno...

Převod VHS do PC

Jo už jsem to našel, tu polštinu si odfiltrujte :)

Převod VHS do PC #2
lem
hodnocení

Přesně takhle mam vše propojené ... ale tím to končí.

Je možné, že na kameře je A/V vstup nějak "zablokovaný" (někde se o tom psalo), ale jak to mam poznat? a popřípadě, jak to mam odblokovat?

PC mi reaguje pouze na kameru.

Měl by být na kameře nastaveno v nabídce funkce ON SCREEN na hodnotu LCD/TV. Přikládán obrázek a link na manuál, kde je to popsáno na straně 50

jvc.cz/...

doplněno 22.06.14 15:00:

Na LCD obrazovce kamery (nebo v hledáčku při jejím zavření) se musí ukázat videosignál z videorekordéru, film který běží na VHC pásce. Pak to půjde iLinkem do PC.

Převod VHS do PC #3
lem
hodnocení

díky mockrát za snahu pomoct, ale všechno marný

Vyměnila jsem již kameru (přes tuhle to 100% jde), nastavila ji podle návodu (AV-DV). Kabely jsou všechny na svém místě.

Už nevím co, když to dělám podle tohohle návodu slunecnice.cz/... dojdu až do bodu, kdy se má začít digitalizovat a... video s kamerou prostě nekomunikuje.

Mám na videu něco nastavit? (zkoušela jsem přes imput nastavit AV3 - kanál, aby to začalo kominukovat - nic) dokonce jsem si sehnala jiný video. V návodu konkrétně o tomhle převodu nic nepíší, ale to v žádném.

Nenapadá Vás něco jiného?

Jde nahrát video z videorekordéru na pásku ve videokameře?

hodnocení

1x

Pokud má DV kamera analogový vstup a hlásí vám to co hlásí, možná vám nezbyde nic jiného než VHS nahrát na DV kazetu a pak obsah DV kazety přenest do PC. Na kvalitu to vliv mít nebude, jen to bude časově náročnější...

doplněno 19.07.14 10:26:

Na videu něco nastavit (zkoušela jsem input AV3)?

Z videa chcete převádět, takže jaký input? Musíte mít kabel strčený do A/V OUTPUT . Není nakonec celý problém jenom v tomhle? :-D

doplněno 19.07.14 10:33:

Buď použijete na VHS videu OUTPUT CINCHe , nebo SCART, který obsahuje obojí (input i output), ale musí být použitý správný kabel, když druhý konec má CINCHe do kamery, musí být CINCHe výstupní. Existuje SCART-CINCH kabel, který je výstupní, nebo obsahuje dvě sady CINCH (vstupní a výstupní), nebo má jednu sadu a pořepínač IN/OUT.

hodnocení

0x

Příliž si komplikujete život, kupte video graber aukro.cz/... . Snazší už to nemůže být, připojíte analog audio video signál a grabujete přes USB do PC.

doplněno 21.07.14 16:52:

@bmbx

věřím, že kamera může mít lepší A/D převodník, ale pokud se příliž s tím trápím ... tak raději hotovou věc. Na kvalitu VHS ani není potřeba kvalitní A/D převodník.

jura:

ale proč nevyužít k převodu digikameru pokud je vybavena A/D převodníkem? Je rozhodně lepší, než spousta dnes nabízených grabberů...

jmlc*
hodnocení

0x

Dotaz trochu odjinud - kolik toho chcete nahrát do PC? Chcete nahrávat průběžně i v budoucnu nahrané video?

Já si nechal svatbu vypálit na DVD v dobré kvalitě za 500,- u člověka, který normálně chodí natáčet svatby.. Pokud chcete i do budoucna, přemýšlejte raději o lepší kameře...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]