Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naladit satelit

Od: xstanax® odpovědí: 16 změna:

Pořídil jsem si satelitový komplet a pokouším se ho naladit. Satelit jsem nasměroval na družici (Astra 23,5E) podle internetového satelitního nastavení ( dishpointer.com/... ). Nějak se nemůžu dopracovat ani k náznaku signálu. Kartu Gital jsem vložil a přijímač jsem nastavil podle návodu. Dotazy: Musím ladit televizi na určitou frekvenci UHF tak jako video na určený televizní kanál? Musím před tím aktualizovat Gital kartu, i když chci zatím chytnout jen volné programy (Čt24, Noe aj.)? Děkuji, snad mi pomůže někdo, kdo s tímto má zkušenosti.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nenapsal jste jakým způsobem máte k přijímači připojenou televizi. Nejlepší je kabel SCART. Pokud je TV připojena přes tento kabel tak se po zapnutí sat příjmače sama přepne do módu AV a potom už na televizi nemusíte nic ladit.

hodnocení

Mám ji připojenou SCARD kabelem.

mupek*
hodnocení

2x

Jedině přes odborníka. Kartu Gital nemusíš aktualizovat.

hodnocení

Nevíte kolikatiprocentní příjem signálu by měl být, aby se mně objevil nějaký program?

mupek*

100 procent. Ale záleží na počasí. Jak jsou mraky,procenta klesají.

klidně může být i 60% a objeví se obraz. Pokud ale je vše OK. Já jsem poprvé vůbec nevěděl co mám dělat, jak a kam a čím otočit, co zadat do menu. Kámoš ukázal a dneska to ladím během 5ti minut.

hodnocení

Jak postupujete? Čeho se chytáte a co ladíte nejdřív, horizontální nebo vertikální polohu? Získal jsem polohu z internetu, ale vůbec se nemůžu chytit - 13% je málo.

mám kompas s latí na ní nastaveno 23,5° pak jen jemně nahoru a dolů (mám na papírku napsáno kolik to je) a stupnice se signálem okamžitě vyskočí. Napoprvé jsem byl hotový tele a fakt jsem nevěděl co po mě chtějí. Doporučuji kámoše , který to už dělal. Je lepší 1x vidět, nežli 10x povídat .

mato*
hodnocení

2x

navody a rady

www.parabola.cz/abc/

je problém bez znalostí a nářadí, natočit parabolu, tak kde je satelit. Ještě k tomu ta zima a vítr!

hodnocení

Díky za rady. Vím přesný azimut a také dá se říct přesný směr i výšku. Satelit jsem koupil dnes, teprve se s ním seznamuji, jsem úplný laik, ale podle rad bych to mohl dokázat. Když ne tak zavolám odborníka, o nic nejde. Je jedno, ve kterých místech uchytím konventor? Nikde jsem se o tom nedočetl, u mě je možné ho posunovat dopředu, dozadu až 2 cm, nevadí to? A polarizační úhel (+2,7)se nastavuje pohybem konventoru proti směru hodinových ručiček nebo se hýbe s cellou parabolou? Zatím jsem nikde v menu nenašel, jestli se někde v přijímači nastavuje indikace síly signálu. Je toho asi ještě hodně co neznám, ale třeba se k tomu propracuji.

Jo digitální satelit není to co bejval analog,u digitálu obraz buď je nebo ne-nic mezi tím.Já mám sice na štelování parabol profesionální měřák,ale zkuste tohle-vzhledem k tomu že když točíte tou parabolou,přístroji chvíli trvá než se "chytí" tak točit vždy o kousek a počkat.U digitálu jde kolikrát i milimetry,ten fokus se dá ladit taky i úhel jakbysmet,ale to už bez měřáku neuděláte...

hodnocení

Tak se mi to nakonec podařilo. Po urputném boji jsem si vynesl televizi ven a hledal. Šlo to rychle, naskočil obraz a pak už jen po milimetrech -nahoru, dolů. Naladil jsem si v menu procenta příjmu, podařilo se mi maximum 89,2%. myslíte, že to stačí? Slyšel jsem, že v menu jsou procenta udávaná né moc přesně. Chytám všechno perfektně jen mi někdy při přepínání programů vypíná přijímač. Ale opravdu jen někdy. Mám to přisuzovat těm procentům nebo si nejsem jistý jestli mě v příjmu malinko nepřekáží vršek stromu před. A nebo to může být málo kvalitním přijímačem, je jeden z lacinějších? Jinak jsem spokojený. Díky všem za rady.

procenta jsou dobrá. Viděl jsem i horší a přijímalo to.

jarmik*
hodnocení

0x

Ladění satelitu je moje oblíbená kratochvíle. Z nějakých důvodů jsem se za ta léta přichomejtnul ke spoustě takových veselých akcií.

Zásada jednoduchá: napřed si najít testovací signál a potom už jen ta krásná fáze hejbání na střeše v mrazu a lovení nesrozumitelných výkřiků z obejváku...:) Zatim vždycky jsme našli!

hodnocení

0x

Zkus si procist ses-astra.com/... .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak naladit satelit

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]