Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.
Chtěl bych se zeptat zdejšídh kutilů, jestli by šlo z dálkového ovladače kamery nějakým způsobem dostat jedmo tlačítko (dotek) start/stop na externí samostatné tlačítko. Děkuji za případná řešení. Josef.
doplněno 19.06.14 21:07:Doplním, že asi tak na vzdálenost 20 cm od dál. ovladače a tlačítko jemné mechanické.
Všechno jde když se chce
Rozebrat ovladač, napojit drátky na kontakty tlačítka a vyvést ven. Na drátky napojit tlačítko dle libosti. Případně použít malý konektor, aby se to dlo kdykoliv odpojit. Malinký problém vidím v tom, že vodivé dráhy tlačítek jsou provedeny nanášením uhlíku a na to se asi cokoliv bude hodně špatně připojovat. Takže to znamená vysledovat kam to vede až k čipu a napojit to tam, pokud je čip SMD tak to už bude mikrochirurgická práce, pokud je čip pouzdřen přímo na desce plošných spojů, muže to být (ale nemusí) nemožné.
Děkuji za odpověď i radu. No, pustit se do hledání spojů start/stop- tl. K1 a "napíchnout" na ně drátky asi nebude v mých silách. Je to opravdu miniatůra na kterou si netroufnu. Nicméně asi by to bylo možné. Prostor tam je a jen vědět která cesta (spoj) to je. Pokud by -bmbx-byla rada na spoj, tak to přivítám. Zkusil bych to něj propojit zkusmo hroty. Přikládám foto.
Dalo by se předpokládat, že spoje k uhlíkovým ploškám by mohly být ty co jsem vyznačil, to bych doporučil prověřit ohmetrem. Já osobně bych do ovládání umístil nějaký miniaturní konektor a napojení bych provedl tenkým smaltovaným drátkem. Nevím zdali je na konektor nějaké místo, ale při nejhorším lze použít něco co je v odkazu, na to opravdu žádný prostor být nemusí.
Dík za radu. Vyznačené spoje jemně seškrábl a ocínoval + připájel jemné drátky. Propojení těchto bodů nereaguje. S přitlačením orig. vodivé gumy ano. No nevadí. Měřákem jsem nic v označených bodech nenaměřil. Raději to již pokoušet nebudu, nebo to ještě odejde a bude po ptákách. Dík za snahu pomoci.
Proto jsem psal prověřit ohmetrem, protože podle obrázku to vůbec nemusí být jisté, že mnou vyznačené spoje jsou zrovna správné. Já bych se toho nebál a hledal dál, ale je to dost divné, že po prověření ohmetrem není ani jeden ten spoj přívodem k uhlíkové plošce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.