Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřešit příjem digitálního signálu?

Od: kathrine odpovědí: 14 změna:

Zdravím,

mám TV Samsung, asi poslední co nemá zabudovaný digitální tuner. Když jsem měla možnost být připojená na společnou anténu (Praha - Háje, orientace pokoje směrem na Žižkov), šly mi všechny kanály bez nutnosti set top boxu atp. Jelikož ted možnost připojení na domovní anténu nemám, mám půjčenou pokojovou anténu Hama (parabola a dvě vysouvací antény) a nejde to nechytnu jediný program.. Proč?

Jestliže mi předtím TV běžela i bez set top boxu, hádám, že by se dalo vyřešit pouze jinou anténou? Nechci zbytečně kupovat něco, co nebude fungovat.

Poraďte prosím.

Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

0x
Protože uz se vysílá digitálně a k tomu potřebujete digitální tuner - setobox.
kathrine
hodnocení

jak mi tedy vysvětlíte, že ještě před měsícem jsem na domovní anténě chytala kanály bez set top boxu?

capri*

Patrně byl v STA signál z digitálního konvertovaný na analogový.

kathrine
hodnocení

programy nechytám od té chvíle, kdy nejsem připojená k panelákové anténě a mám tv připojenou jen na pokojovu, tak v tom asi problém nebude nebo ano?

capri*

Píšete, že vaše TV nemá DVB-T tuner. Což znamená, že jediná možnost jak jste mohla přijímat TV ze společné televizní antény (STA) byl ten, že již byl signál pro účastnické zásuvky převedený z digitálního na analogový a tudíž jej vaše TV dokázala zpracovat. Jelikož už se analogově nevysílá a vaše TV nemá DVB-T tuner bude potřeba použít set-top box abyste digitální pozemní vysílání mohla na tuto TV přijímat. V tento okamžik vám sebelepší anténa nebude nic platná.

kathrine
hodnocení

každopádně pokud pořídím set top box a připojím pokojovou anténu, stále nemám záruku, že televize bude správně fungovat, pokud je pokojová antena nedostačující nebo se pletu?

Nepletete. Záruku kvalitního signálu nemáte téměř nikdy. Záleží na spoustě okolností (umístění vysílače, výkonu vysílače, místních podmínkách, zdrojích rušení...). Takže jedině koupit Set-top box a uvidíte jestli pokojovka stačí nebo budete muset koupit venkovní anténu.

stirecek*
Anebo se připojit zpět...
kathrine
hodnocení

k tomu bohužel kvuli reorganizaci bytu nemam možnost :/

111®

jak tomu máme rozumět, že v zhledem kreorganizacito nejde? jde přece vatáhnout z STA třeba 5m kabel k TV

stirecek*
Tomu nerozumí nikdo. Přitom stačí natáhnout kabel - náklady nula. A určitě toho chytne víc, protože jedna antena pravděpodobně stačit nebude...
magdalen*

V tom ten problém právě je, STA měla zabudovaný konventor, který pro plnil jakoby úlohu setoboxu. Pokojová anténa to nedokáže, protože nic takového nemá.

kathrine
hodnocení

takže jediná možnost bude asi opravdu set top box...

Nejlevnější settopboxy stojí do pětiset korun. A pro představu, já na jednu TV chytám signál pokojovou anténou v ložnici, která má okna na druhou stranu domu oproti vysílači, který je 8 km daleko...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]